Zdravje > Aktualno
953 ogledov

Nove nabave: Objavljen razpis za nakup milijona hitrih testov

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl Youtube/prtscr
Pol milijona hitrih testov, ki jih je država za potrebe množičnega testiranja prebivalstva decembra v prvem velikem naročilu hitrih testov kupila od podjetja Majbert Pharm, je medtem že pošlo.

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo javni razpis za nakup milijona hitrih antigenskih testov za diagnostiko okužbe z novim koronavirusom. Predvidena je nabava okoli 50.000 testov na teden, pri čemer lahko količine posameznih naročil odstopajo za 30 odstotkov. Rok za oddajo ponudb je 10. marec do 12. ure, je razvidno na portalu javnih naročil.

testiranje

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izbraževanju | Avtor: CZ severna Primorska/Ervin Čurlič CZ severna Primorska/Ervin Čurlič
Ponudbe bodo na ministrstvu začeli odpirati že isti dan, in sicer pet minut čez poldne. Najkasneje v dveh delovnih dneh po odpiranju bodo morali ponudniki ministrstvu zaradi preverjanja izpolnjevanja tehničnih zahtev dostaviti še brezplačni vzorec testa z vsemi potrebnimi zapisi in oznakami skladno z zakonodajo EU.

Merilo za izbiro je cena enega kosa hitrega testa, ki vključuje DDV in vse ostale stroške, povezane z realizacijo javnega naročila. Če bo več ponudnikov ponudilo enako ceno, bo naročnik izbral ponudnika z žrebom.

Izbrani ponudnik bo moral celotno naročilo izpolniti najkasneje do 1. decembra.

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl Slovenija Novo naročilo: Nabavili bodo še milijon hitrih testov

Pol milijona hitrih testov, ki jih je država za potrebe množičnega testiranja prebivalstva decembra v prvem velikem naročilu hitrih testov kupila od podjetja Majbert Pharm, je medtem že pošlo.

Slovenija si tudi obeta hitre teste iz evropskega skupnega javnega naročila. Pri Evropski komisiji so sicer za STA pojasnili, da vodijo dva postopka s hitrimi testi. Prvi je donacija članicam v okviru nakupa 20 milijonov testov, od tega dobi Slovenija po navedbah komisije 100.000 testov. Druga je skupno naročilo, pri katerem sodeluje Slovenija, pogodbe naj bi podpisali kmalu.

S podaljšanim potekom postopka skupnega javnega naročanja od predvidenega in posledično zamika pri nabavah v okviru skupnega evropskega naročila, ministrstvo tudi utemeljuje skrajšani rok za oddajo ponudb, je razvidno iz razpisne dokumentacije.

Poleg tega hitre teste za zdravstvene ustanove s skupnim javnim naročilom kupuje tudi Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, kjer pa so za STA pojasnili, da postopek izbire med prejetimi ponudbami še poteka, odločitev bo znana predvidoma konec prihodnjega tedna.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.