Zdravje > Aktualno
14747 ogledov

Nove ugotovitve glede okuženih, ki nimajo simptomov

Covid-19, Hrvaška Epa Covid-19, Hrvaška
Ti rezultati podprli zaščitne ukrepe za preprečevanje nadaljnjega širjenja SARS-CoV-2.

Analiza 79 študij, povezanih s COVID-19, je pokazala, da le približno 20 odstotkov posameznikov, okuženih s SARS-CoV-2, med okužbo z novim koronavirusom ni imelo simptomov. Študija je objavljena v znanstveni publikaciji PLOS Medicine. 

Ni vonj Zdravje Študija: Če bi upoštevali ta simptom, bi odkrili več okuženih otrok

Ti rezultati naj bi podpirali zaščitne ukrepe, sprejete za preprečevanje nadaljnjega širjenja SARS-CoV-2. To pomeni, da nošenje zaščitnih mask za obraz, socialna distanca, umivanje rok in izogibanje gneči pomagajo ublažiti širjenje novega koronavirusa.

Čeprav se zdi, da je 20 odstotkov malo, je po mnenju strokovnjakov ta številka še vedno velika, zato je treba še naprej nositi zaščitne maske za obraz, da bi ljudem z asimptomatsko okužbo preprečili, da bi jo širili na druge, zlasti na javnih mestih.

Covid-19 v Srbiji Nova raziskava Zdravje Covid-19: Tako si sledijo simptomi, precej drugače kot pri gripi

Pravi odgovor na to, koliko ljudi nima simptomov, ko imajo COVID-19, bomo dobili, ko bo v uporabi veliko večje število testov za COVID-19, še navajajo. 

dezurni@zurnal24.si


 

 
Komentarjev 4
 • Avatar lolekbolek
  lolekbolek 17:36 28.september 2020.

  Bla bla bla nevidni sovražnik, ki nima simptomov, niti ne veš da si imel virus, ampak vseeno je smrtno neveren. Folk vam več ne verjame. PS: Začeli ste brisati komentarje in članke, v katerih je izpostavljeno, da LAŽETE, ZAVAJATE, OBRAČATE ...prikaži več ŠTEVILKE, MAPIHUJETE, USTVARJATE PANIKO, VEČ KOT POL LETA. Upam da se vam to ne bo odbilo v glavo ;)

 • JONIJONI 16:58 28.september 2020.

  Eh novinarčki, zgubljate čas z ničvrednimi članki!!! Študije, kje so študije, ki jih navajate???

 • Avatar ovca
  ovca 15:00 28.september 2020.

  Odgovore boste dobili, ko boste imeli zanesljive teste, ne pa tega sr*anja od testov! Kot drugo, zanimivo bi bilo raziskati, zakaj imajo ljudje asoptimatske simptome! Pa smo zopet pri nezanesljivih testih! Zraven pa prištejte še lažno pozitivne in lažno negativne! ...prikaži več Bo šlo? In zakaj ne?

Sorodne novice