Zdravje > Aktualno
16078 ogledov

Spet slabši podatki o okuženih pri nas

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Novi, včerajšnji podatki o novo okuženih in testiranjih.

V Sloveniji beležimo dve novi okužbi z Covid-19. Vlada sporoča, da so včeraj zdravstveni delavci opravili 738 testiranj, pozitivna sta bila dva. Po podatkih Sledilnika Covid-19, novi okužbi prihajata z Jesenic in iz Ljubljane. Skupno je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 1488 primerov okužbe.

Novi okužbi sta najverjetnje povezani z vnosi iz tujine, o katerih smo poročali prejšnji teden. 

Na Jesenicah so sicer v minulih dneh odkrili osem okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom. V četrtek zvečer je namreč odjeknila  novica o vnosu okužbe pri bolniški sestri, v ponedeljek so morali v 14.dnevno karanteno otroci in razredničarka Osnovne šole Tone Čufar, saj je bila okužena tudi hčerka medicinske sestre.

Včeraj smo izvedeli, da je doma ostalo tudi nekaj zaposlenih v begunjski tovarni Elan, zaradi okužbe sodelavca.

Danes so sporočili, da pri njih ni bilo nobene nove potrjene okužbe.

Bolnišnica, kjer so okužbo pri zaposleni odkrili v četrtek zvečer, petkovi testi med njenimi sodelavci in bolniki pa so bili negativni, medtem še naprej ostaja zaprta za obiskovalce. Dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno ostaja tudi delo na gastroenterološkem oddelku.

Ljubljanski primer

O vnosu okužbi v Ljubljani smo poročali 5. junija, tudi v tem  primeru je stekla epidemiološka preiskava tako pri družinskih članih  kot sodelavcih obolelega, ki se je najverjetneje okužil v tujini.

V UKC-ju šest obolelih

Število hospitaliziranih v UKC Ljubljana, ki je od 1. junija edina Covid bolnišnica pri nas, ostaja enako kot včeraj, to je šest bolnikov. 

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Nihče od teh obolelih na srečo ne potrebuje intenzivne nege. Številka umrlih ostaja ista', v Sloveniji je med epidemijo koronavirusa življenje izgubilo 109 ljudi. 

dezurni@zurnal.si


 





 

Komentarjev 3
  • flyaway 00:21 11.junij 2020.

    A OŠ Tone Čufar tudi? Super se tole širi po jeseniških šolah.

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 12:10 10.junij 2020.

    ranocelniki so dobili oblast in vpeljali ranocelofašizem. dokler jih bomo poslušali, nas bodo omejevali in nas imeli v kletkah kot kokoši nesnice.

  • suineg78 10:39 10.junij 2020.

    Odgovor na drugi val je krepitev imunskega sistema. Za obolele pa hidroksiklorokin, amitrozitin, cink in C vitamin. Karantena za domove za ostarele in bolnisnice. To je to. :)

Sorodne novice