Zdravje > Aktualno
3757 ogledov

Novost glede množičnega testiranja

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Pri množičnem testiranju šolnikov v Ljubljani bo pomagala tudi vojska.

Slovenska vojska bo na prošnjo Zdravstvenega doma Ljubljana od torka naprej z osmimi medicinskimi tehniki na Gospodarskem razstavišču pomagala pri tedenskem presejalnem testiranju učiteljev, vzgojiteljev in drugih delavcev vzgojno-izobraževalnih institucij, je na Twitterju objavila Slovenska vojska.

V torek bodo v šole odšli vsi učenci prvega triletja osnovnih šol, prav tako znova odpirajo vse vrtce po državi. Vsi zaposleni, razen tistih, ki so covid-19 že preboleli, se morajo ob vnovičnem prihodu testirati, prav tako tisti, ki so imeli pouk v šolah že pretekla dva tedna. Nekatera testiranja bodo predvidoma izvedli že v ponedeljek, preostali naj bi se testirali v torek.

Ljudje z maskami COVID-19 V SLO Slovenija Takšno je stanje v vaši regiji, občini. Kdaj oranžna faza?

Povečano testiranje s hitrimi testi je pričakovati tudi zaradi odprtja nekaterih dejavnosti, pri katerih bodo morali imeti zaposleni, v določenih primerih pa tudi stranke, negativen izvid testa na okužbo z novim koronavirusom.

Ogromen naval na teste

Od sobote so lahko ob tedenskem testiranju zaposlenih odprte prodajalne s površino do 400 kvadratnih metrov, ne glede na vrsto blaga, ter druge servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže.

Ob tedenskem testiranju zaposlenih in ob pogoju, da tudi stranke predložijo negativen test, ki je opravljen v Sloveniji in ni starejši od 24 ur, so lahko odprte storitve higienske nege, ki niso storitve frizerskih salonov, medicinske pedikure in medicinske manikure (npr. kozmetične dejavnosti, pedikura, dejavnosti salonov za nego telesa), individualne storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (npr. inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice) in storitve salonov za nego živali.

Od 12. februarja se bodo morali tedensko testirati tudi zaposleni v dejavnostih, ki so bile že doslej odprte, in sicer prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, specializirane prodajalne z otroškim programom in tržnice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • anica00 02:17 08.februar 2021.

    Koliko časa se še rsbi to testiranje. Zdi se mi, da je celotno prebivalstvo že večkrst testirano..

  • Pepione 22:26 07.februar 2021.

    Zdej pa res ne vem več,kje je tem bedakom pamet?? logika???Pazi,jast sem frizerka,ostrižem nepremičninskega posrednika in potem želim pogledat določeno nepremičnino,ampak, glej zlomka,ne MOREM,zakaj??ker se morava oba testirat-hahahahahahhaahahah,to je višek viškov KRETENI1000%,se pravi agent se pride k meni lahko ostrišt ...prikaži več brez testa,jaz pa potem ne morem na ogled,ker nisem testirana,tudi on ni ker ne rabi za obisk frizerja negativnega testa,se pravi ogled odpade ,še enkrat BUTALE SE VAM SMEJEJO

  • krucefiks 12:10 07.februar 2021.

    edina epidemija je številka pozitivnih testov,torej ste krivi za to narod sam ,testi pokažejo na coca colo ,mleko,redbull,jabolčni sok,kaj vam še ni jasno folk butnglavski