Zdravje > Aktualno
52 ogledov

Pizza mu je rešila življenje

Zaporniško življenje bo veliko lažje z dobro hrano. Žurnal24 main
Moški je zadnjih sedem let vsak dan jedel pizzo. Kar mu je, kakorkoli nenavadno se sliši, rešilo življenje.

Zdravniki opozarjajo, da prevelike količine hitre prehrane lahko povzročijo zdravstvene težave, a nekemu Američanu je strast do pizze rešila življenje.

47-letni Alexander Kirk iz Oregona je zadnjih sedem let vsak vsak dan naročil pizzo. "Naročil je vsak dan, ampak res vsak dan," je za lokalni medij povedala Sarah Fuller, vodja pizzerije Domino's v mestu Salema.

Dodala je, da imajo v pizzeriji možnost spletnega naročanja in ko se na ekranu zapiše njegovo ime, vsi komentirajo: "O, to je pa Kirk."

Zaskrbelo jih je, ker se ni javil

Pred nekaj dnevi je zaposlene v pizzeriji zaskrbelo, ker se Kirk ni javil več kot en teden dni.  "Bilo mi je nenavadno, človek sedem let naroča pizzo vsak dan, nato pa ga deset dni ni. Preverila sem pri dostavljalcih, če so bili pri njem, a so rekli, da ga niso niti videli niti slišali," je za Oregon Live povedala Fullerjeva.

Preverila je in ugotovila, da Kirk že 11 dni ni ničesar naročil. "Zaskrbelo me je, zato sem se odločila, da pošljem dostavljalca Traceya , da preveri, kaj se je zgodilo," je povedala.

Ko je Tracey Hamblen prišel pred Alexandrovo stanovanje, je videl, da so prižgane luči in televizija, a na zvonenje in trkanje nihče ni odregairal. Odločil se je, da pokliče interventno številko 911.

Reševalci so ga našli zadnji trenutek

Prišla je policija, vdrla v stanovanje, kjer so Alexandra našli nepremično ležati na tleh. Prišli so reševalci in ga menda v zadnjem trenutku rešili, saj je imel težave s srcem. Po poročanju medijev je njegovo zdravstveno stanje sedaj stabilno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • francl12 08:12 14.maj 2016.

    blesav članek!!! Če se nebi nažiral s pizzo, težav s srcem nebi imel!!!Če bi imel družino, bi poiskali pomoč takoj, ne pa da je pizzamojster rabil 11 dni, da ga je našel!!