Zdravje > Aktualno
272 ogledov

Po onkološki še klinika ORL: Bolnike in zaposlene presenetila rjava voda

Preiskave pokazale povečano količino železa v vodi.

Po poročanju POP TV  imajo na kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana težave z vodovodom, saj je iz pip pritekla rjava voda. Ugotovili so, da je to posledica rjavečih cevi.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celar to potrdila in dodala, da so preiskave pokazale povečano količino železa v vodi. Ob tem je poudarila, da voda ni škodljiva za zdravje, saj železo telo izloča.

Poceni material?

Je pa nemudoma zahtevala od pristojnih na kliniki, naj sporočijo, kako so vzdrževali ta vodovod, potem ko so stavbo dobili v uporabo. Na ministrstvu pa je pristojnim naročila, naj pogledajo projektno dokumentacijo, torej ali so bile vgrajene cevi v skladu s standardi, kako je potekal prevzem objekta v uporabo in kako tudi nadzor gradnje.Ko bo dobila celovite informacije, bo sporočila, kako bo ukrepala, je dejala.

SCT odšel v stečaj

Novo kliniko je gradil SCT. Na vprašanje, ali je ostalo še kaj bančnih garancij, pa je ministrica dejala, da še preverjajo. Ampak po njenem mnenju bi bilo normalno, da bi garancije še veljale glede na to, da je bil objekt dan v uporabo 2011.

Onkološki inštitut Obnova vodovoda Slovenija Pri gradnji vodovoda naj bi ponikila dva milijona

Težave z vodovodnim omrežjem, ki so ga morali zamenjati, so imeli tudi na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Tudi tega je gradil SCT.

listje Slovenska klasika Slovenija OI: Za napake ni odgovarjal še nihče

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.