Zdravje > Aktualno
1502 ogledov

Poleg UKC še onkološki, oba sta sprejela ukrepe

onkološki inštitut Žurnal24 main
Pred vstopom v sobo si dobro razkužite roke...

Onkološki inštitut Ljubljana zaradi povečanega števila bolnikov z akutnimi okužbami omejuje obiske na bolnišničnih oddelkih. Sprva so omejitev napovedali od četrtka, pozneje pa sporočili, da velja že od danes.

V času omejitve obiskov na inštitutu veljajo posebna navodila za obiskovalce. Bolnika lahko obišče oseba, ki mora biti zdrava (brez znakov akutnega obolenja), enega bolnika lahko obiščeta največ dve zdravi osebi za 15 minut, na oddelku za intenzivno terapijo ena oseba za 15 minut.

Dijaki v srednji šoli Bolezen Zdravje Poglejte, do kam je prilezel graf, na udaru srednješolci in ...

Bolnika lahko obiščejo v času, ko so obiski dovoljeni, pred vstopom v bolniško sobo si mora oseba razkužiti roke, enako stori ob odhodu iz bolniške sobe in bolnišnice, so še sporočili z ljubljanskega onkološkega inštituta.

V vseh zaprtih javnih prostorih obiskovalce tudi prosijo, da upoštevajo higieno kašljanja in kihanja, kar pomeni, da kašljajo in kihajo v robček, ki ga po uporabi odvržejo, ali v zgornji del rokava.

Omejitev tudi na vseh oddelkih UKC Ljubljana

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami omejil obiske na vseh oddelkih na eno zdravo osebo med 15. in 17 uro. Obiskovalce prosijo, da se držijo navodil osebja o uporabi osebne zaščitne opreme, predvsem zaščitnih mask, kjer je to potrebno, in higiene rok, so sporočili iz UKC.

Na otroških oddelkih je ob otroku mlajšem od šest let lahko ves čas eden od staršev, ki mora biti zdrav. Na pediatrični kliniki velja omejitev na eno zdravo odraslo osebo, ki pripelje otroka na ambulantni pregled ali sprejem v kliniko. V porodnišnici vključno z enoto intenzivne terapije novorojencev je dovoljen samo obisk partnerja nosečnice oziroma porodnice. Na ostalih enotah intenzivne terapije velja nespremenjen režim obiskov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.