Zdravje > Aktualno
1319 ogledov

Pri nas: Zaznali številne izbruhe po šolah

gripa Žurnal24 main
Tudi v UKC Maribor omejili obiske, NIJZ navaja, da trenutno zbolevajo predvsem osnovnošolci.

Iz Univerzitetnega kliničnega centru (UKC) Maribor sporočajo, da z današnjim dnem omejujejo obiske. Tako v v UKC Ljubljana in Onkološki inštitut, kjer so se za enak ukrep odločili včeraj, tudi obiskovalcem bolnišnice v Mariboru priporočajo, da zaradi sezone gripe in gripi podobnih obolenj bolnika dnevno obišče samo ena zdrava odrasla oseba. "Na ta način ravnamo odgovorno in ne prenašamo gripe na bolnike," so poudarili iz UKC Maribor.

Obiskovalce naprošajo, naj se obisku v UKC Maribor odpovedo, če imajo sami ali njihovi bližnji gripo ali gripi podobno obolenje., ki se pokaže z vročino, bolečinami v mišicah in kosteh, kašljem, lahko pa tudi z izcedkom iz nosu ter bolečinami v žrelu. Priporočajo, da bolnika dnevno obišče samo ena zdrava odrasla oseba.

Dijaki v srednji šoli Bolezen Zdravje Poglejte, do kam je prilezel graf, na udaru srednješolci in ...

Zaznali številne izbruhe v šolah

NIJZ medtem objavlja najnovejše podatke o gripi in podobnih bolezni, kjer ugotavljajo, da je ambulante osnovnega zdravstva znova obiskalo več ljudi, kot prejšnji teden. Gripa je v porastu, navajajo in dodajajo, da je največ obolelih v "starostnih skupinah do 14 let." "Zaznali smo številne izbruhe v šolah, kjer smo dokazali tako influenco A kot influenco B. Pri šolarjih influenca običajno poteka blago in se lahko že hitro vrnejo k pouku," so zapisali. 

O začetka sezone, od 30. 09. do danes so virus influence A potrdili pri 641 primerih, influence B pa v 63. 

Virus gripe so sicer v tretjem tednu tega januarja dokazali v 24 odsotkih testiranj, prejšnji teden pri 16. tih,  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.