Zdravje > Aktualno
10064 ogledov

Razmere na robu katastrofe: "Ker slika pove več od besed"

mladi zdravniki
"Ker slika pove več kot tisoč besed, smo jih za vas nekaj zbrali v spodnjem videu. To ni klet, to je operacijska dvorane," so mladi zdravniki zapisali ob video posnetku ene izmed klinik UKC Ljubljana,

Danes se bodo na ministrstvu za zdravje začela pogajanja med vladno stranjo ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides, ki je v torek opozorilno stavkal. Sindikat sicer v primeru, da dogovor z vladno stranjo ne bo dosežen, za prihodnji teden napoveduje začetek stavke do preklica.

Ob tem so se oglasili tudi mladi mladi zdravniki. Po njihovem bilo treba stavkati že pred leti, in sicer za dostopno zdravstvo ob celoviti zdravstveni reformi ter za normalizacijo delovnih pogojev, ki bi zadržali zdravnike in druge zaposlene v javnem zdravstvu.

"Ker slika pove več kot tisoč besed"

"Delovni pogoji v zdravstvu pomenijo pogoje za zdravljenje prebivalcev. Žal prostorski, kadrovski, materialni in organizacijski pogoji pogosto ne dosegajo minimalnih standardov za varno obravnavo," pravijo mladi zdravniki. "Ker slika pove več kot tisoč besed, smo jih za vas nekaj zbrali v spodnjem videu. To ni klet, to je operacijska dvorane," so še zapisali ob videoposnetku stare in dotrajane Gastreološke klinike v UKC Ljubljana in dodali.

"Enako kot z infrastrukturo, ravnajo tudi s strežnicami, administratorkami, medicinskimi tehniki, medicinskimi sestrami, babicami, fizioterapevti, zdravniki in ostalimi zaposlenimi v zdravstvu. Posledice pa najbolj občutijo bolniki," opozarjajo mladi zdravniki. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 21:57 10.januar 2024.

    Psiho analiza pove, da se tako vidijo...Bog nam po...

  • rd2dmk2 18:40 10.januar 2024.

    nekoč v davnih časih je bil rudar , mali mickeni, vsak dan v jami kopal rudo, črn prihajal iz rov, prešvcan, s svojim krampom in lopato. pa je zvedel da je v veliki največji državi nek konkurent, ki slavi kot ...prikaži več rudar, ki je najboljši, pa je mali rudarček šel v jamo pa je pljunil v roke in kopal in kopal in premagal golijata. z krampom in lopato. no da ne povem vsega pa iščite in berite, kaj je bila nagrada njegova. tud vi belohalniki vzvišeni berite in posnemajte. ko boste kot rudar , pa čivknite.

  • Kmodri_ 17:44 10.januar 2024.

    Bela propaganda...