Zdravje > Aktualno
16028 ogledov

"Ker ni čistih rjuh, smo si jih pač sami vzeli iz omare"

1/3
Mirjam Košir
Jezna Ljubljančanka o izkušnji na urgenci, UKC odgovarja, da je za njihove paciente dobro poskrbljeno.

"Nekomu se ne da, drugi uživajo, ko te pošiljajo od okenčka do okenčka, tretji pa te enostavno želijo odsloviti z razlago, da na urgenci ni čistilk in posledično čistih postelj za paciente nujne pomoči," je zapisala jezna bralka Mirjam po sinočnji izkušnji na ljubljanski urgenci, natančneje v čakalnici splošne nujne medicinske pomoči in internistične prve pomoči v UKC Ljubljana, ki je med drugim pred dvema letoma dobila nove prostore.

Urgenca: prenova urgentnega bloka v UKC Ljubljana UKC Ljubljana Zdravje Novo na urgenci: "Menimo, da je ta obremenitev preveč za te prostore"

Infekcije kar skačejo 

"Tukaj so samo bolniki, ki čakajo na pomoč in bolnišnične infekcije, ki kar skakljajo naokoli. Se pravi, si vsi bolniki, ki pridejo po 20.00 uri na Ljubljansko urgenco ne zaslužijo vsaj čiste postelje?"  navaja jezna Ljubljančka, ki je dodala, da so si zato "postregli kar sami". 

 | Avtor: Mirjam Košir Mirjam Košir
"Kot lahko vidite, smo si pomagali z razkužilom za roke in damskim vložkom, ki sem ga imela v torbici (papirja nimajo!), da smo pripravili posteljo za pacientko. Ker "ni" čistih rjuh smo si jih pač sami vzeli iz omare," je zapisala ob fotografijah. Ob tem  je zapisala. "Na Ljubljanski veterini je skrb za paciente boljša."

Odgovor UKC

Za odgovore smo se seveda obrnili na UKC Ljubljana, kjer poudarjajo, da je za njihove paciente primerno poskrbljeno. "V čakalnici urgentnega bloka UKC Ljubljana se praviloma po opravljeni triaži vsakega pacienta, ki potrebuje posteljo oziroma tako imenovani strecher, namesti na očiščeno posteljo z rjuho. Za primer izrednih dogodkov so pripravljene razkužene postelje brez rjuh," nam  je pojasnil vodja Službe za odnose z javnostmi v UKCLJ Jure Brankovič.

Posteljo uporabila na svojo roko

Brankovič dodaja, da bodo sinočnji primer na njihovi urgenci vsekakor raziskali. "Zakaj je želela gospa na svojo roko uporabiti eno od teh postelj težko ocenjujemo, vsekakor je na vseh naših urgentnih sprejemih poskrbljeno za primerno opremo in oskrbo bolnikov. Prav tako iz tega naslova ne beležimo nikakršnih pritožb ob več kot 150 tisoč sprejemih letno in bomo včerajšnji dogodek obravnali kot pritožbo, ki jo bo raziskal naš Urad za pritožbe, ki bo gospo pozval k prijavi in dodatnim pojasnilom, da se takšne dogodke v prihodnje prepreči," je Žurnal24 pojasnil predstavnik službe za odnose z javnostmi. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 14:46 20.november 2019.

    Baba si je postregla s posteljo, in ta seveda nima rjuhe, je pa razkužena. posteljo dobi nekdo ki ima RDEČO mapico, tisti z zeleno je ne, ker niso ogroženi oz. se lahko gibajo brez skrbi.