Zdravje > Aktualno
2834 ogledov

Številke še kar strašljive: Dve novi smrti, 36 novih okužb

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
V zadnjih 24 urah smo v Sloveniji zabeležili 36 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Največ, kar dvanajst novih primerov so odkrili v Ljutomeru, kjer je zdaj pozitivnih 67 ljudi.

V četrtek so potrdili okužbo z novim koronavirusom še pri 36 ljudeh, opravili so 1234 testiranj, skupno število hospitaliziranih je trenutno 106, od tega je 36 bolnikov na intenzivni negi. Iz bolnišnic jih je odšlo devet, dva sta umrla. Kar pomeni, da je v Sloveniji do danes za covid-19 umrlo 45 ljudi. 

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Medtem iz doma starejših občanov v Ljutomeru poročajo o vnovičnem povečanju okuženih stanovalcev in osebja.

V ljutomerskem domu starejših občanov (DSO) so v četrtek odvzeli 32 brisov, pozitivnih je bilo osem stanovalcev in štirje zaposleni. Skupno so tako doslej v domu potrdili 64 okužb z novim koronavirusom, od tega pri 53 stanovalcih in 11 zaposlenih.

Covid-19, UKC Ljubljana Slovenija Beovičeva: "Zdržati moramo še teden, dva"

Novih informacij iz DSO ni. V domu je zdaj z boleznijo covid-19 potrjeno okužena tretjina stanovalcev, vseh je namreč 152. Zaposlenih pa je 90 delavcev.

Slednjim so v zadnjih dneh na pomoč priskočili iz ljutomerskega zdravstvene doma, sosednjega posebnega socialnovarstvenega zavoda Dom Lukavci in Splošne bolnišnice Murska Sobota. V bolnišnici so jim zagotovili tudi pomoč zdravnikov specialistov, ki bodo po potrebi pomagali zdravniku iz Zdravstvenega doma Ljutomer.

Nazadnje so iz DSO v sredo sporočili, da želijo prednostno vzpostaviti ustrezne odnose z zdravstvenim sistemom, od katerega pričakujejo, da bo njihovim stanovalcem zagotavljal čim višjo raven pomoči in zdravljenja. Zapisali so še, da je stanje varovancev, ki so bili na testiranju pozitivni, stabilno.

Prvi dve okužbi so v domu ugotovili pred natanko dvema tednoma.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • bojči 12:36 10.april 2020.

    vsi srečni teli... 36 novih, kretenstvo do amena, zakaj so tile na novo okuženi ', ZATO KER TELI NE SLEDIJO KONTAKTOM TEH OSEB, ki tole prenašajo, kao moraš že biti v riti in se sam javit,pa še ,,,KAJ JE RES ...prikaži več TEŽKO PRI TAKO MAJHNEM ŠTEVILI "POLOVITI" VSE... NE ONI BODO KONTROLIRALI STAROST NAKUPCEV--bebavi...neki študent pred SPAROM me bo legitimiral... se vam je utrgalo... to sme samo policija??? !!! ah pejte v rit... lep pozdrav