Zdravje > Aktualno
1046 ogledov

Številne poškodbe in padci

Urgenca
Tudi danes se boste načakali na urgenci.

Na urgenci so imeli minuli konec tedna polne roke dela, gneča pa je tudi danes. V naši največji bolnišnici namreč pojasnjujejo, da do 8 bolnikov predvidoma pomeni od dve do tri ure čakanja, nad osem do 14 bolnikov pa že več kot štiri ure. 

Število čakajočih bolnikov je trenutno 20, v obravnavi jih 30, kar pomeni, da se boste kar načakali. V UKC vam v primeru manjše poškodbe svetujejo pregled, ko bo manj čakajočih bolnikov ali pregled v drugem urgentnem centru. Število trenutno čakajočih na urgenci UKC LJ lahko spremljate tukaj.

16 večjih operacij

Od petka, 25. januarja, do ponedeljka, 28. januarja 2019 (do 7. ure zjutraj), so sicer na Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike obravnavali 560 poškodovancev, od  tega 20 v prometnih nesrečah, 51 smučarjev, 9 sankačev, 6 poškodovanih pri drsanju ter 40 poškodovanih pri padcu na ledu. "Opravljenih je bilo 94 malih operativnih posegov in 16 velikih travmatoloških operativnih posegov. Na klinične oddelke Kirurške klinike smo z Urgentnega kirurškega bloka sprejeli na zdravljenja 74 bolnikov," so sporočili iz naše največje bolnišnice. 

Gripe več prejšnji teden

Na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja so samo ta vikend v urgentni ambulanti za otroke in odrasle obravnavali skupno 169 pacientov (82 odraslih in 87 otrok), kar je 21 več kot prejšnji teden. V bolnišnici jih je ostalo 62, od tega 30 odraslih in 32 otrok. "V UKC LJ so vsi oddelki, ki sprejemajo paciente z gripo, polno zasedeni. Na večje število pacientov z gripo v naslednjih tednih se UKC LJ pripravlja," še sporočajo

slovenija 28.01.08 poliklinika, cakalnica, ljudje, bolnica; foto:Sasa Despot Vse več gripe Zdravje Na Hrvaškem že 29 smrti. Je tudi virus pri nas nevaren?

Omejitve obiskov

Zaradi naraščanja primerov gripe pri hospitaliziranih bolnikih na Oddelku za nefrologijo do preklica velja popolno prepoved obiskov.

  • Zaradi povečanega pojava respiratornih okužb na Kirurški kliniki UKC Ljubljana velja do preklica velja naslednji protokol obiskov: Obiski na teh oddelkih so vsak dan med 14. in 15. uro. Pacienta lahko obišče ena zdrava oseba za največ pol ure, ob poostrenih higienskih ukrepih. Sorodniki oziroma znanci naj se pred obiskom zglasijo pri nadzorni medicinski sestri oddelka, kjer bodo dobili navodila o možnosti obiska.
  • Na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana od preklica velja omejitev obiskov: v Porodnišnici Ljubljana je omejitev obiska na zdravega partner za eno uro. Na Oddelku za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov pa je dovoljen obisk le zdravima staršema nedonošenčka.
  • Na Pediatrični kliniki in ostalih otroških oddelkih UKC je ob otroku lahko en starš, v času obiskov med 15. in 16. uro pa ena zdrava odrasla oseba za največ pol ure.
  • Za ostale klinike UKC Ljubljana velja omejitev obiskov na eno zdravo osebo za največ pol ure v času obiskov med 15. in 16. uro, ob poostrenih higienskih ukrepih. Sorodniki oziroma znanci naj se pred obiskom zglasijo pri nadzorni medicinski
  • sestri oddelka, kjer bodo dobili navodila o možnosti obiska.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.