Zdravje > Aktualno
123 ogledov

Študenti medicine prejeli prvo nagrado

Cepljenje profimedia
Nagrada Evropske komisije...

Evropska komisija (EK) je trem evropskim nevladnim organizacijam podelila nagrade za ozaveščanje o cepljenju, prvo nagrado za  svojo inovativno kampanjo ozaveščanja proti nenaklonjenosti cepljenju "Project Immuno",  je prejelo Društvo študentov medicine Slovenije (SloMSIC) iz Ljubljane, sporočajo.

Cepljenje Opozorila Zdravje "Precepljenost slovenskih otrok na kritični meji"

"Študenti medicine so organizirali delavnice, kjer so bodoče starše in študente seznanjali s prednostmi cepljenja, poleg tega pa so javnost opozarjali na pomen cepljenja proti sezonski gripi. Društvo je spodbujalo tudi druge študentske organizacije po Evropi in svetu k izvajanju podobnih dejavnosti," pojasnjujejo na EK  in dodajajo, da bodo bodoči zdravniki  za svojo kampanjo prejeli tudi nagrado oziroma 20.000 evrov.

slovenija 20.11.13. cepljenje, foto: shutterstock Zdravje Miti in resnice o cepljenju

Drugo nagrado v višini 15.000 evrov je prejela zveza mediatorjev nacionalne zdravstvene mreže iz Bolgarije, tretjo nagrado v višini 10.000 evrov pa evropska zveza študentov farmacije

Nagrada Evropske komisije za ozaveščanje o pomenu cepljenja je priznanje za izjemne pobude nevladnih organizacij, ki so pripomogle k izboljšanju precepljenosti v Evropi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice