Zdravje > Aktualno
2670 ogledov

Tako je 28-letnik presenetil zdravnike

JSO
V znanstveni reviji navedli, da so naleteli na zelo redek primer.

Skupino zdravnikov v Bahawalpuru na vzhodu Pakistana je presenetil 28-letni pacient, ki mu je nad nohtom nad sredincem rasla nenavadna tvorba. Po začetnem začudenju so ugotovili, da ima moški, ki je zdravnika obiskal zaradi bolečin v prstu, redek primer dvojnega nohta, ki je posledica keratina - proteina v nohtih.  

 | Avtor: JSO JSO
V znanstveni reviji Journal of Surgery Open so pozneje zapisali, da so dvojni nohti zelo redek pojav. Do sedaj so v znanstveni literaturi našli samo štiri tovrstne primere in še to na nogah: "Večina primerov je zaznanih mimogrede in le malo bolnikov išče pomoč zaradi nelagodja, bolečine ali kozmetičnih razlogov," so zapisali.  

Moški je zdravniško pomoč poiskal zaradi bolečine. Zdravnik Muhammad Afzal Randhawa, ki je bolnika sprejel, je dejal, da pacient ni imel sledi infekcij ali okužbe, ki bi lahko pojasnile nastanek izrastka nad običajnim nohtom. Kasneje so na podlagi njegove sestave ugotovili, da gre za noht.  Pod lokalno anestezijo so kasneje noht, ki je meril približno centimeter, kirurgi odstranili.

Stranski učinek Zdravje Opozorila zdravnikov: 18 letnik vzel tabletko in umrl Jill Price Super spomin Zdravje To je ženska, ki ničesar ne pozabi

 

Komentarjev 1
  • janez86 19:12 16.april 2018.

    Sej to ni noht, to je cviček