Zdravje > Aktualno
37 ogledov

Takšen naval, da je zmanjkalo cepiva

Cepljenje proti KME ZD Maribor
Odziv na cepljenje je bil večji od pričakovanega.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so letos zaradi pričakovanega povečanega zanimanja pacientov za cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu okrepili ekipe in za akcijo Zdravo v naravo naročili več cepiva. Ker je bil odziv še večji od pričakovanj, pa je malo pred zaključkom akcije zmanjkalo cepiva za odrasle, otroci so bili cepljeni vsi.

V akciji se je skupno proti KME cepilo 1.544 pacientov, od tega 1.138 odraslih 406 otrok. Lani se je akcije udeležilo skoraj 1.000 ljudi.

"Naročili smo maksimalno možno količino cepiva, ki jo lahko skladiščimo v hladilnih komorah, saj mora biti cepivo skladiščeno pod posebnimi pogoji," so pojasnili v ZD Maribor.  Pacientom, ki so prišli na lokacijo in niso bili cepljeni, so se opravičili in so opravičilo sprejeli. Ob tem so jim zagotovili isto ceno, kot je bila v soboto.

"Za njih bosta organizirana dva termina, na katera jih bomo naročili. Pacienti, ki danes niso bili cepljeni, so prejeli našo kontaktno številko in jim bomo dali termin za cepljenje, ko bomo prejeli novo pošiljko cepiva," dodajajo.

Preberite še:

To bi naredil, če bi lahko zavrtel čas nazaj

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:31 04.april 2017.

    Kadilska ministrica je za preventivo v vseh pogledih .............torej gospa Kolar problem zdravja Slovencev ni v napačni presoji ampak v DENARJU ! Zakaj stane ENAKO cepljenje v Avstriji 21,90€ ,pri nas pa 32€ ? Tudi v Sloveniji je cena različna ?

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:01 03.april 2017.

    Čestitke.... ovčice pohlevne. Ampak pol se ne jokajte da imate kakšne alergije, encefalitise, epilepsije, avtoimune bolezni....http://cepljen.si/avtizem.shtml