Zdravje > Aktualno
3786 ogledov

Takšne so številke po rekordnem dnevu

Omikron cepljenje testiranje Profimedia
Epidemija je na višku. Tudi včerajšnje številke so visoke.

Glede na podatke o TAN kodah, ki nakazujejo dnevno število okužb, lahko tudi danes pričakujemo ogromno število potrjenih okužb s z novim koronavirusom. 

Po torkovem rekordu je bilo v sredo izdanih 10.790 TAN kod. Po neuradnih podatkih Siola so včeraj potrdili 13.717 okužb, kar je 3.423 več kot teden prej, ko so jih potrdili 10.294.

Včeraj, ko smo zabeležili rekord vseh rekordov, je bilo izdanih kar 13.763 TAN kod. Izkazalo se je, da so bile slutnje pravilne, saj je bilo potrjenih do zdaj rekordnih 17.491 okužb.

Seveda iz tega podatka ni mogoče razbrati, kolikšne so zamude pri potrjevanju okužb, ki nastajajo zaradi visokega števila testiranj PCR.

Zaposleni na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo delajo na skrajnem robu svojih zmožnosti, od 12 do 14 ur dnevno, je v izjavi za medije opozoril predstojnik IMI Miroslav Petrovec. IMI je eden od dveh laboratorijev, ki analizirata večino vzorcev za PCR-testiranje na koronavirus v Sloveniji.

Minister za zdravje Janez Poklukar poudarja, da so v petem valu zaradi koronavirusne različice omikron praktično vse postavili na novo, od testiranja, karanten, izolacij, delovanja mikrobioloških laboratorijev do organizacije bolnišnic. Za sproščanje protiepidemičnih ukrepov pa je tveganje po njegovih besedah za zdaj še vedno preveliko.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:27 27.januar 2022.

    Predlagam drugo temo, ta o okuženih je že zlajnana....Pišite o sončnih vzhodih..."Danes je sonce vzšlo rekordno zgodaj"....In lahko boste to ponavljali do solsticija...