Zdravje > Aktualno
1211 ogledov

Te bolezni so žal prezrte in skrite, družine pa pogosto v hudi stiski

Viljem Julijan
V Cankarjevem domu dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi.

V organizaciji Društva Viljem Julijan bo drevi v Cankarjevem domu že 5. dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi. Za male borce, ki se soočajo s hudimi in neozdravljivimi boleznimi, bodo tudi tokrat združili moči mnogi vrhunski glasbeniki. Hkrati začenjajo tudi zbiralno akcijo, s katero želijo skupaj s koncertom zbrati čim več sredstev.

Pobudnik koncerta je glasbenik Gregor Bezenšek - SoulGreg Artist, oče fantka Viljema Julijana, ki je pri dveh letih in pol umrl za redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je postal glasnik otrok s temi boleznimi. "Redke bolezni so žal prezrte in skrite. A ti otroci še kako živijo med nami in vsak njihov dan je zaznamovan z borbo, za katero jim lahko podamo vse naše spoštovanje. Njihove zgodbe so zgodbe izjemne srčnosti, ljubezni in upanja, hkrati pa tudi zgodbe bolečine, žalosti in izgube. Dobrodelni koncert Viljem Julijan je mogočen glas podpore, ljubezni in sočutja, ki jo z dogodkom namenjamo vsem malim borcem in njihovim družinam," so v sporočilu za javnost povzeli besede Bezenška.

Družine doživljajo hude stiske

Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine namreč doživljajo skrajne človeške stiske, mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nudi vse potrebne nege, terapij, pripomočkov in skrbi, ki jo ti potrebujejo.

V Društvu Viljem Julijan so malim borcem do sedaj podarili že več kot 850.000 evrov. Zato si želijo, da bodo tudi s tokratnim koncertom zbrali čim več sredstev za otroke z redkimi boleznimi.

Donacijo za otroke z redkimi boleznimi prispevate lahko s SMS-sporočilom s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na račun društva.

Na dobrodelnem koncertu se bodo v podporo malim borcem, ki se soočajo s hudimi redkimi boleznimi, zvrstila legendarna glasbena imena, kot so Goran Karan, Otroški pevski zbor Radiotelevizije Slovenija, Challe Salle, SoulGreg Artist & BigLights Band, Manca Špik, Zdravniški orkester Camerata medica, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet, so še dodali v društvu.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.