Zdravje > Aktualno
50 ogledov

Umrla uradno najstarejša oseba na svetu

Umrla najstarejša oseba na svetu Youtube
Glede na podatke ameriške Raziskovalne skupine za gerontologijo je sedaj najstarejša oseba 116-letna Italijanka Emma Morano-Martinuzzi.

V New Yorku je včeraj umrla najstarejša oseba na svetu, 116-letna temnopolta Susannah Mushatt Jones. Rodila se je 6. julija 1899, Guinnessova knjiga rekordov pa jo je za najstarejšo osebo na svetu razglasila julija lani.

Veliko je spala in živela med pozitivnimi ljudmi

Skrivnost dolgega življenja je bila po mnenju Jonesove veliko spanja, nikoli pa tudi ni kadila ali pila alkohola. Kot je nekoč povedala, se je vse življenje obkrožala s pozitivnimi ljudmi in ljubeznijo.

Umrla najstarejša oseba na svetu | Avtor: Youtube Youtube
Poročena je bila le pet let in nikoli ni imela otrok. A lani ob razglasitvi za najstarejšo osebo je dejala, da ji ljubezni ni primanjkovalo, saj je imela med drugim okoli sto nečakov in nečakinj, njihovih otrok, vnukov, pravnukov.

Rodila se je v Alabami očetu obiralcu bombaža, ki je leta 1899 za trdo delo zaslužil nekaj denarja, saj je bilo suženjstva na jugu uradno konec. Vendar ni zaslužil dovolj, da bi hčerki plačal šolanje na kolidžu, kamor je bila sprejeta. Služil je še za deset njenih bratov in sester.

Jonesova se je leta 1922 preselila v New Jersey, od tam pa leto kasneje v New York, kjer je do upokojitve delala kot gospodinjska pomočnica in varuška. Zadnja leta svojega življenja je preživela v socialnih blokih za starejše v Brooklynu.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:45 14.maj 2016.

    Uradno najstarejša kar pomeni da ima priznane papirje za datum rojstva. Neuradno in dejansko je pa lahko kdo drug ki pač nima papirjev je pa starejši. Sej eni ljudje po čudnem razpletu dogodkov niti nimajo nobenega državljanstva pa ...prikaži veča čeprav so in obstajajo. Sam noben jih ne prizna.

  • Presvetli 14:04 13.maj 2016.

    stalno vam moram jaz iskat prave informacije,stalno prepisujete z nekih kilavih portalovhttp://www.themoscowtimes.com/news/article/120-year-old-russian-makes-it-to-the-record-books/569332.html

  • Presvetli 14:03 13.maj 2016.

    Tanzilya Bisembeyeva