Zdravje > Aktualno
55 ogledov

Uporabljajte nakupovalni listek

Zelenjava v trgovini Anže Petkovšek
Ekologi brez meja za zmanjšanje količin zavržene hrane priporočajo uporabo njihovega listka.

Ekologi brez meja so v sklopu njihovega projekta proti zavrženi hrani pripravili orodjarno, kjer objavljajo razne pripomočke, ki pomagajo k manjšim količinam zavržene hrane. Eno od njihovih tako imenovanih orodij je tudi nakupovalni listič, ki ga lahko natisnete na domačem tiskalniku.

Veliki prihranki 

"Prvič po nakupih z lepim nakupovalnim listkom in ne mini koščkom pomečkanega papirja, strganega iz starega zvezka, počečkanega z osnovnošolsko pisavo!" je na stran Ekologov brez meja zapisala ena od članic. Pojasnjuje, da je glavni borec proti nakupovanju nepotrebnih stvari sicer njena skoraj prazna denarnica. "Ko grem po nakupih, si dam v denarnico ravno toliko gotovine, kot jo bom predvidoma potrebovala, kartico pa pustim doma. Enotedenski poskus redne uporabe nakupovalnega listka je pokazal, da je pametno pred odhodom premisliti, kaj bom kuhala, kaj za to potrebujem in pregledam hladilnik, kaj od tega že imam," opisuje.

Izkazalo se je, da je prej kljub pomanjkanju denarja stisnila v vrečko še kakšno stvar, ki je ni zares potrebovala. "Tedenski prihranek ni bil ogromen, če pa znesek pomnožiš s številom tednov v letu, je to že omembe vredna vsota," pravi. Nakupovalni listek najdete tukaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.