Zdravje > Aktualno
1007 ogledov

V UKC Maribor okuženi vsaj štirje zaposleni

Covid-19, UKC Maribor UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
V Sloveniji precejšen skok okuženih, med njimi štirje zaposleni v UKC Maribor. Pozitiven tudi test delavke doma upokojencev na Koroškem, ki je bila v karanteni.

V UKC Maribor so okuženi vsaj štirje tamkajšnji zaposleni, v bolnišnici so pojasnili, da gre za delavce v upravno tehničnih službah. "Sprejeti so bili vsi ustrezni ukrepi za zajezitev širjenja okužbe. Okuženi zaposleni pri opravljanju svojega dela niso v stiku z bolniki," dodajajo.

Nazadnje so iz mariborske bolnišnice o okužbi med zaposlenimi poročali v začetku julija, ko je bil test pozitiven pri zdravstvenem delavcu, ki je že pred tem v samoizolaciji, okužbo pa so takrat potrdili tudi pri eni od študentk zdravstvene nege, ki je pri njih opravljala prakso.

V četrtek so sicer v Sloveniji potrdili kar 42 primerov novega koronavirusa.

O novi okužbi poročajo tudi iz Koroškega doma starostnikov v Črnečah, kjer so ta teden že potrdili okužbo z novim koronavirusom pri dveh stanovalkah doma, včerajšnjo testiranje je pokazalo tudi na pozitiven test pri eni zaposleni osebi, ki je že bila v sedemdnevni izolaciji, je za STA povedal direktor doma Srečko Mlačnik.

V domu so po prvi potrjeni okužbi takoj ustavili sprejem novih stanovalcev, prepovedali so vse obiske in prekinili druženja med stanovalci. Prav tako so prekinili izvajanje dejavnosti pomoč na domu, razen za najnujnejše primere.

Zaradi odsotnosti dela zaposlenih se trenutno v domu spopadajo s kadrovsko stisko in dodatnimi obremenitvami za ostale zaposlene. Zaščitne opreme imajo v domu dovolj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • suineg78 13:31 28.avgust 2020.

    Če se je uporabil RT-PCR test to še zdaleč ne pomeni, gre za Covid19. Prvič, ker je test zelo nezasljiv in drugič, ker zajame vse viruse iz corona družine, viruse gripe, vnetja itd... Test NE prepoznava virusa ampak določen DNL ...prikaži več material, ki ga vsi nosimo v sebi. Stvar je samo v tem kolikokrat ga za potrebe testiranja multipliciraš. Če ni tako, prosim za strokovnejšo razlago delovanja tega testa. Hvala!