Zdravje > Aktualno
4833 ogledov

Novi podatki: Znova precejšen skok okužb

Covid-19, testiranje Profimedia Covid-19, testiranje
Včeraj 42 novih okužb, dan prej 33...

V četrtek so v Sloveniji ob 1338 testiranjih potrdili kar 42 primerov novega koronavirusa. Gre za drugo najvišjo številko v drugem valu, dvakrat pred tem smo v avgustu zabeležili 43 novih okužb dnevno.

Med zdravstvenimi delavci so potrdili kar šest novih primerov, okužena je tudi delavka doma upokojencev. 

Iz UKC Maribor so medtem sporočili, da so okuženi vsaj štirje zaposleni. O novi okužbi poročajo tudi iz Koroškega doma starostnikov v Črnečah. V domu so ta teden že potrdili okužbo z novim koronavirusom pri dveh stanovalkah doma, včerajšnjo testiranje je pokazalo tudi na pozitiven test pri eni zaposleni osebi,

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Zdravje Novi podatki: Rekordna številka v drugem valu

V bolnišnici se je včeraj zdravilo 22 bolnikov s covidom-19, na intenzivni negi je en novi bolnik. Iz bolnišnice so sicer v četrtek odpustili štiri bolnike. Po podatkih Sledilnika za covid-19 pa je v Sloveniji trenutno aktivnih 428 okužb.

Ena v četrtek potrjena okužba je znova med otroki do četrtega leta starosti in še ena v starosti od 5 do 14. let. Pet novih okužb je med mladostniki starimi od 15 do 24 let in kar 11 v starostni skupini od 25 do 34. Sedem pozitivnih testov so odkrili med ljudmi, starimi od 35 do 44 let, prav tako sedem pri starosti od 45 do 54 let. Po štiri okužbe so potrdili v starostnih skupinah 55 - 64 in 65 - 74, tri primeri so zabeleženi med starejšimi od 75 let. 

Razprešenost po vsej Sloveniji

Največ novih primerov - pet, so v četrtek potrdili v Celju in Mariboru. Ljubljana je prispevala štiri, po dva pa Koper, Velenje, Brezovica, Črnomelj in Krško. Velike Lašče, Kranj, Sevnica, Dravograd, Šmarje pri Jelšah, Šmartno pri Litiji, Kamnik, Brežice, Miklavž na Dravskem polju, Murksa Sobota, Šenčur, Videm, Muta, Rogaška Slatina, Borovnica, Prebold, Vuzenica in Zavrč so občine z eno na novo potrjeno okužbo.

testiranje covid-19 koronavirus Covid-19 Zdravje Britanski epidemiolog: Zaustavitev življenja kot v prvem valu se ne sme več ponoviti

Vlada je včeraj podaljšala splošno prepoved zbiranja več kot deset ljudi oziroma do 50 v primerih, ko organizator vodi seznam prisotnih. Določila je tudi nove izjeme, za katere ob prihodu iz tujine ne bo veljala obveznost karantene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • erikkk 12:05 28.avgust 2020.

    zadnje čase sami poskoki okužb ... kje pa so žrtve ??????, a je zmanjkalo potencijalnih umrlih kandidatov od drugih bolezni, katerim se potem napiše ponavad umlr/a od koronavirusa

  • simona32 11:59 28.avgust 2020.

    Najbolj nevarna okužba je laž. https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwJXfhvlZCWjfnFqmHvFnbZwvKq?projector=1

  • munja 11:54 28.avgust 2020.

    Zdravljenje okuženih v bolnišnicah pač vsi plačamo, vlada, ki ni zaprla mej pravočasno, pa naj se malo zamisli. Sicer je pa zdaj prepozno kaj razmišljat.