Zdravje > Aktualno
1327 ogledov

V URI Soča okužen zaposleni, zaprli oddelek z zelo zahtevnimi pacienti

Odhodi pacientov čez vikende v domače okolje niso mogoči, obiski so do nadaljnjega odpovedani, na oddelek trenutno ne sprejemajo novih pacientov.

Iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča (URI - Soča) obveščajo o okužbi zaposlenega. "Zaposleni prihaja iz oddelka, kjer obravnavamo paciente po nezgodni poškodbi možganov, z multiplo sklerozo in drugimi nevrološkimi obolenji. Gre za oddelek z zelo zahtevnimi pacienti, v večini po poškodbi glave," pojasnjujejo in dodajajo, da bo na oddelku ostalo 11 pacientov, vsi so asimptomatski in se dobro počutijo.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Okužbe potolkle vse rekorde: Številka precej višja, kot so napovedali zvečer

Med zaposlenimi in pacienti, ki so bili v stikih z okuženim, se izvajajo testiranja. Rezultati  bodo znani najkasneje jutri.
"Oddelek, iz katerega prihaja okuženi, je opredeljen kot siva cona. To pomeni, da je potrebno nošenje dodatne zaščitne opreme, terapije se izvajajo samo v sobah pacientov, določene so stalne ekipe zaposlenih, odhodi pacientov čez vikende v domače okolje niso mogoči, obiski so do nadaljnjega odpovedani in na oddelek trenutno ne sprejemamo novih pacientov," še sporočajo iz Soče.

Zaradi nemotenega delovanje oddelka po nezgodni možganski poškodbi in zagotavljanja ustreznega kadra so morali zapreti oddelek, ki so ga ga odprli kot dodatni oddelek zaradi obvladovanja čakalnih dob na področju hospitalne obravnave pacientov z nevrološko problematiko, še sporočajo iz Soče. Dodajajo, da drugi njihovi oddelki delujejo nemoteno. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.