Slovenija
13168 ogledov

Okužbe potolkle vse rekorde: Številka precej višja, kot so napovedali zvečer

Covid-19 Profimedia
Število novih okužb je po neuradnih podatkih preseglo 600 ali celo 700.

"Covid-19 pleše hitreje kot kadar koli doslej. Ta hip še čakamo na končne številke, ki bodo res visoke," je na Twitterju pravkar zapisal uradni vladni govorec Jelko Kacin. "Vas pa prosim, da dosledno nosite maske, povsod. In naložite si aplikacijo OstaniZdrav."

V včerajšnih Odmevih je Kacin potrdil, da je potrjenih okužb že preko 500, danes pa nekateri neuradno pišejo že o številki, ki je višja od 600 ali celo od 700. Uradne številke, vključno s številom opravljenih testov, bodo znane okoli 11. ure. 

Novi ukrepi že danes

Zaradi visokega števila novih okužb bo vlada predvidoma že danes sprejela nekatere nove ukrepe, ki vključujejo tiste iz tretjega svežnja oranžnega paketa ter tudi morebitne dodatne ukrepe. Več o tem v prispevku O teh ukrepih bo vlada odločala še danes: V šolah novosti že v ponedeljek.

Seja vlade vlada janševa vlada Covid-19 Slovenija O teh ukrepih bo vlada odločala še danes: V šolah novosti že v ponedeljek

Številke se gibljejo skladno z napovedmi Inštituta Jožef Štefan, ki je včeraj napovedal, da bi lahko že do nedelje dosegli kriterije za rdeči seznam. "Ocenjeno reprodukcijsko število R je 1,87, podvojitveni čas je 7,8 dneva ob 4 uvoženih primerih na dan," so zapisali v analizi stanja. "Če bo število pozitivnih testov, ki ga bodo sporočili jutri, manjše od 585, bo reprodukcijsko število nekoliko padlo, podvojitveni čas pa nekoliko narasel, sicer bo ravno obratno." 

Bled Slovenija Bodo bone podaljšali? Tako odgovarjajo zdaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • suineg78 11:14 14.oktober 2020.

    Maske ne pomagajo, fizična distanca tudi ne, čudežnega cepiva ni na vidiku... O zdravilih, ki naj bi delovala (interferon alfa 2B, Coronavir, HCQ...) se ne piše. Vse, ki vas je strah pozivam, da se zaprete v svoje domove. Kacin & ...prikaži več Co vam bodo z droni vozili tople obroke na dom. Ostalim pa pustite, da živimo. P.S. Ko bodo kadilci, narkomani, predebeli in ostali s podobnim samodestruktivnim načinom življenja plačevali zdravljenja, ga bom tudi jaz, če zbolim za Covidom. Ostanite zdravi!

  • simy_007 10:58 14.oktober 2020.

    Po nekaterih virih: V torek,13.10.2020 je bilo opravljenih 4902 testov in potrdili 707 okužb.

  • SVOBODA 10:40 14.oktober 2020.

    sekta se dela norca - že včeraj pozno zvečer so vedeli koliko je okužb - naj bi jih bilo 700 plus....kriv je seveda Šarec....banda