Zdravje > Aktualno
35 ogledov

Virus je bolj strašen, kot so mislili

Zika EPA
Podatki, ki jih znanstveniki dobivajo z natančnejšim preučevanjem virusa Zika, so zaskrbljujoči.

Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni je sporočil, da bi lahko širjenje virusa Zika imelo večje posledice, kot so do sedaj predvidevali. Dr. Anne Schuchat je dejala, da informacije, ki jih dobivajo niso pomirjujoče. "Vse, kar vemo o tem virusu, deluje bolj strašljivo, kot smo sprva predvidevali," je dejala Schuchat. 

Njene besede je potrdil tudi vodja inštituta za alergije in nalezljive bolezni Anthony Fauci. "Več kot izvemo, bolj zaskrbljeni postajamo zaradi obsega težav, ki jih ta virus povzroča," je dejal Fauci

Zika virus, ki ga prenašajo komarji, po podatkih svetovne zdravstvene organizacije povzroča mikrocefalijo. Znanstveniki pa ga sedaj povezujejo tudi s prezgodnjim rojstvom, težavami z očmi in drugimi nevrološkimi težavami pri dojenčkih, ki se rodijo materam, okuženim med nosečnostjo. Medtem ko so sprva menili, da virus povzroča težave zgolj v prvem trimesečju, pa na podlagi novih podatkov vse kaže, da je virus nevaren v času celotne nosečnosti. 

Znanstveniki pospešeno iščejo zdravilo, a preboja na tem področju še niso dosegli. 

Komentarjev 3
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 21:59 12.april 2016.

    To je sicer res, vendar pa ga ne more kupiti vsak. Najprej je treba dokazati, da imaš t.i. Level-2 Biohazard Lab, ustrezno usposobljene ljudi, reference, pa še kaj. No, potem stane doza 516$. Zadeva pa obstaja že od leta 1947.

  • novispenjac 11:17 12.april 2016.

    grr. še bolj strašen je kot grozen. kaj sedaj? nič več spolnih odnosov, čim manj otrok imet, da ne bodo prizadeti...potem bodo hotel stalno žurnal brat, kot mi.

  • URIAH HEEP 10:12 12.april 2016.

    Be afraid, be very afraid.Stalno natolcevanje. Zika virus je že dolgo poznan in tudi cepivo zoper obstaja.Lahko ga tudi kupite prek Rockefeller fundacije za cca. 400usd...