Zdravje > Aktualno
34 ogledov

Za defibrilator še bolj pozerski

Gasilci Unec PGD Unec
"Unški gasilci ponovno dvigujemo srčni utrip z novim črno-belim moškim koledarjem. Letos smo se razgalili z namenom ohranjanja srčnih utripov v naši okolici,” so sporočili gasilci z Unca.

Koledarji z vročimi fotografijami razgaljenih gasilcev so kot kaže še vedno zelo priljubljeni, saj nekatera društva še vedno vztrajajo in vsako leto pripravijo kaj novega. 

Koledar PGD Unec | Avtor: PGD Unec PGD Unec

Gasilci z Unca na primer sporočajo, da je njihov letošnji koledar še bolj "pozerski" od prejšnjih dveh, ki sta jim sicer navrgla kar lepo vsoto denarja. Kot nam je povedal poveljnik PGD Unec Jože Strajnar,  jim je lanski koledar namenjen za nadgradnjo gasilskega avtomobila,  navrgel osem tisoč evrov.  S prvim za leto 2015 pa so zbrali kar 20 tisoč evrov, ki so jim pomagali, da so do tega novega gasilskega vozila tudi prišli.

Koledar PGD Unec | Avtor: PGD Unec PGD Unec

Letos je na vrsti avtomatski defeblirator, na Uncu ga namreč nimajo, kot je znano, pa naprava vredna tri tisoč evrov, še kako rešuje življenja. Fantje in dekleta so usposobljeni za upravljanje z njim, le kupiti ga morajo. Kot so sporočili, " z namenom ohranjanja srčnih utripov v naši okolici."

"S to investicijo v PGD Unec nadaljujemo s posodabljanjem opreme in dvigujemo raven kakovosti naših posredovanj in reševanj. Defibrilator bodo lahko v primeru zastoja srca poleg gasilcev uporabili tudi krajani, zaposleni v okolici, naključni mimoidoči itd. In že če bomo s pomočjo defibrilatorja rešili eno samo življenje, bo naš trud poplačan," sporočajo gasilci PGD Unec 

Izvod koledarja  je mogoče dobiti za prispevek deset eurov (brez vključene poštnine), naročila zbiramo na naš email: gasilci.unec@gmail.com, so še sporočili in nam poslali nekaj fotografij za pokušino. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.