Zdravje > Aktualno
45 ogledov

Zakaj diši po vanilji

Praznovanja materinskega dne so se začela leta 1910 v ZDA, v Evropo so prišla po Žurnal24 main
V nekaterih slovenskih porodnišnicah dojenčke tudi po obrazu namažejo s kremo, po kateri dišijo po vaniliji.

Prve dneve naše novorojenčke neguje osebje v porodnišnici. Očistijo jim noska, jim previjejo pleničko in očistijo popek. Ponekod jih ob negi namažejo z dišečo kremo, ki jo pogosto nanesejo tudi na obrazek. Ste se vprašali, za katero mazilo gre? Namažejo jih z ribjim mazilom, ki ima dodatek vanilije.

Dobite ga tudi v slovenskih lekarnah, a bodite previdni na vrsto ribjega mazila. Učinkujejo vsi enako, vsi na kožo novorojenčkov delujejo blagodejno, a so nekateri izmed njih brez vaniljine arome in boste morda nad vonjem razočarani. 

Pomaga tudi odraslim

Ribje mazilo lahko uporabljate tudi za nego dojenčkove kože, predvsem na pregibih ter za nego dojenčkove ritke. Ribje mazilo tudi pri odraslih pomaga pri obnovi kože zaradi blažjih sončnih in drugih opeklin kože, površinskih poškodb in vnetij kože. Uporabljate ga lahko tudi za nego ter zaščito suhe in razpokane kože. Pred uporabo pa seveda dobro preberite navodila in bodite previdni na morebitne kožne reakcije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.