Zdravje > Aktualno
1653 ogledov

Zaradi bolezni odpovedujejo nastope

atletika proga EPA
Na atletskem SP kosi trebušna gripa.

Zdravniško osebje IAAF je potrdilo, da sem se zastrupil s hrano ter da nisem edini. Zbolelo je še kar nekaj športnikov, ki prav tako prebivajo v eden od uradnih hotelov svetovnega prvenstva," je včeraj preko Facebooka sporočil kandidat za kolajno v teku na 400 metrov, atlet iz Botcvane Isaac Makwala: "Upam, da mi bodo zdravniki dovolili nastopiti v jutrišnjem finalu." je zapisal sinoči. 

Vrhunski atlet, ki se je moral zaradi bolezni odpovedati teku na 200 metrov, je eden izmed športnikov, ki v času svetovnega prvenstva prebivajo v uradnem hotelu organizatorjev in je zbolel za trebušno gripo: "Zabeležili smo kar nekaj primerov gastroenteritisa in to športnikov, ki prebivajo v enem od uradnih hotelov prvenstva. Vsem smo priskočili na pomoč z zdravniškim osebjem, poleg tega pa resno sodelujemo z zavodom za javno zdravje, da se ne bi bolezen še bolj razširila," so sporočili organizatorji.

Zbolelo je nekaj nemških atletov, bolezen je kosila tudi v ukrajinskem in estonskem taboru.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice