Zdravje > Aktualno
852 ogledov

Zaradi gripe omejili obiske

Splošna bolnišnica Novo mesto je pod drobnogledom informacijske pooblaščenke, pr Žurnal24 main
V novomeški bolnišnici omejitev obiska zaradi nevarnosti okužbe z gripo

V Splošni bolnišnici Novo mesto so zaradi okrepitve virusnih okužb in prvih primerov obolelih za sezonsko gripo obiskovalce danes pozvali, naj sodelujejo pri preprečevanju prenosa okužb. Hkrati so omejili obisk pacientov in opozorili na potrebne higienske ukrepe. Obiskovalce so pozvali, da naj na obiske k pacientom prihajajo zdravi.

slovenija19.03.08....bolniska soba....pacient...bolnica....foto: zurnal24... UKC Ljubljana Zdravje Prepoved obiskov ledvičnih bolnikov

Z novomeške bolnišnice so sporočili, da lahko pacienta v času obiskov dnevno obiščeta le do največ dva zdrava obiskovalca, otroci pa naj na obiske v bolnišnico ne prihajajo.

Na otroškem oddelku obisk dovolijo le enemu od zdravih staršev in sicer enkrat dnevno ter ves dan. V času obiskov pa obisk dovolijo še dodatnemu zdravemu odraslemu obiskovalcu.

V porodnišnici obisk porodnice in novorojenca dovolijo le najožjim svojcem, in sicer največ enemu do dvema dnevno.

V enotah intenzivne terapije obiske dovolijo le najožjim svojcem oz. enemu do dvema obiskovalcema hkrati, pri pacientu pa se lahko zadržita le 10 do 15 minut. Tamkajšnje obiske manj kot 15-letnih otrok pa dovolijo le po dogovoru z zdravnikom.

ljudje - Čopova ulica v Ljubljani Pozor! Zdravje Gripa je letos pohitela: Mesec in pol prej

V novomeški bolnišnici so obiskovalce še pozvali, naj upoštevajo čas obiskov in da naj skrbijo za higieno rok ter higieno kašlja. Upoštevajo naj tudi morebitna dodatna navodila osebja.

gripa Zdravje Gripa kosila vsepovprek, cepljenih pa rekordno malo ljudi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.