Zdravje > Aktualno
57 ogledov

Zaradi prizorov seksa prepovedali reklamo PETE

oglas Reševalni pas/Twitter
Ameriški CBS oglasa organizacije PETA zaradi seksualnih prizorov med znamenitim Super Bowlom ne bo predvajal, kjub temu pa si je oglas, ki poziva naj prenehamo jesti meso, saj bo tako "seks trajal dlje", ogledalo že več kot milijon ljudi.

Oglas organizacije PETA, ki se bori za pravice živali, zaradi prizorov seksa ne bo predvajan med letnim prvenstvom nacionalne nogometne lige v ZDA.

"Veganski seks traja dlje"

Oglas prikazuje para med seksom in nagovarja ljudi, da spemenijo prehrano in nehajo jesti meso. "Veganski traja dlje, tukaj je dokaz," pravi spremni tekst. Spolni akt pri paru, ki naj bi užival meso, se konča zelo hitro in s slabo voljo, medtem ko vroč seks pri veganskem paru traja vse do konca oglasa.

PETA je oglas nameravala predvajati v času, ko je pred televizijskimi ekrani zaradi športnega spektakla največ občinstva v letu. Televizijski oglaševalci so za termine med Super Bowlom pripravljeni plačati milijone evrov.

Namen kljub temu dosežen

Oglas je kljub prepovedi, oziroma ravno zaradi prepovedi, postal zelo popularen. Ko se je namreč izvedelo, da ga je pristojna oglaševalska agencija prepovedala, si ga je na youtube v samo treh dnevih ogledalo več kot 1,1 milijona ljudi.

"Spati z nekom, ki je meso? Doživite lahko več kot eno razočaranje. Nasičene maščobe v mesu in holesterol lahko povečajo tveganje za nastanek bolezni srca. Visok krvni pritisk in povišan holesterol pa so lahko nevarni za vaše ljubezensko življenje. Zakaj? Ker so to skupni vzroki za nastanek erektilne disfunkcije. Vegetarijanska prehrana omogoča prekrvavljenost vseh notranjih organov. Ključ do vročega ljubezenskega življenja in tega, da bo dogajanje v spalnici trajalo dlje, je torej v tem, da začnete uživati okusne vegetarijanske obroke," piše v spremnem tekstu oglasa, ki si ga, če ste dovolj stari, lahko ogledate tukaj: 

Komentarjev 13
  • Vesoljec 14:25 29.januar 2016.

    Pa Zemlja je ravna plošča ... ;-)

  • Zagca 14:15 29.januar 2016.

    Človek je rastlinojed, oziroma še pred tem je živel na čisti energiji(prani). Telesa niti nima prilagojenega uživanju živali. So samo prastari miti in legende, v katere je večina sprogramiranih. Sem pa iz gostinskega foha.

  • Zagca 14:13 29.januar 2016.

    http://www.greatveganathletes.com/bodybuildersPiščanci sigurno ja.