Zdravje > Aktualno
2548 ogledov

Zaradi trebušne gripe bolnišnico zaprli za obiskovalce

bolnišnica zdravstveni dom Shutterstock
Za ukrepe so se v bolnišnici odločili zaradi večjega števila norovirusnih okužb na področju klinike.

Z Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik so sporočili, da je bolnišnica od danes pa do 8. decembra zaprta za obiskovalce. Za ukrepe so se odločili zaradi vse večjega števila norovirusnih okužb na področju klinike. 

Obiskovalce naprošajo, da se navodila držijo, saj bodo le tako preprečili prenos teh okužb iz širšega okolja na svojce in druge bolnike, ki se zdravijo na kliniki, so še dodali. Trebušna gripa Pogosta za ta čas Zdravje Spoznajte trebušno gripo

Noroviroza je zelo nalezljiva črevesna bolezen, ki jo povzročajo norovirusi. Ti se prenašajo s stikom med ljudmi, preko kontaminirane hrane in vode ali z dotikanjem kontaminiranih površin. Virus povzroča vnetje želodca in ali črevesja - akutni gastroenteritis). Laično to bolezen imenujemo tudi "trebušna gripa", čeprav ni posledica okužbe z virusi gripe.

Najpogostejši znaki okužbe so: driska, bruhanje, slabost in želodčne bolečine; bolnik ima lahko tudi povišano telesno temperaturo, glavobol in bolečine po celem telesu.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.