Zdravje > Aktualno
36 ogledov

Zdravila proti nesramnosti?

moski, starejši moški, skrb Shutterstock
Bralko je zanimalo, ali bi se z zdravili lahko zmanjšalo nesramnost njenega dementnega strica. Zaradi vedenjskih sprememb namreč izgublja prijatelje.

Stric je dementen, postal je dokaj nesramen. Že tako je sam, brez žene in otrok, zdaj se pa tudi znanci nočejo z njim ukvarjati. Stric še vedno skrbi sam zase, potrebuje le vsakodnevno pomoč na domu. Pa še to le enkrat na dan. Mogoče se smešno sliši, ampak ali obstajajo kakšna zdravila proti nesramnosti? Da bi bil mogoče manj nesramen, da ne bi ves čas vseh obtoževal. 

Odgovarja predsednica Združenja za pomoč pri demenci Spominčica, Štefanija L. Zlobec.

Ali že ima diagnozo demence? Priporočamo obisk družinskega zdravnika, ki ga bo poslal k ustreznemu specialistu. Ta postavi diagnozo in predpiše primerna zdravila, ki jih vaš stric ima. Težave, ki ste jih opisali, se do določene mere lahko omilijo in kontrolirajo. Prav je, da veste, da tovrstne nesramnosti ne jemljite resno, saj gre za bolezen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.