Zdravje > Aktualno
184 ogledov

Življenja so vsakodnevno odvisna tudi od njihove pomoči

Reševalec na motorju UKC LJ/Youtube
Prvi na kraju nesreče...

Vozni park Reševalne postaje Ljubljana je od danes bogatejši za novo motorno kolo. Sredstva za nakup reševalnega motorja je družba T-2 zbirala v dobrodelni akciji, v uporabo pa so ga reševalcem predali pred predvidenim jesenskim rokom, saj je bil eden od njihovih motorjem uničen v junijski prometni nesreči v centru prestolnice.

"Motoristi reševalci so izjemno pomemben del zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov," je dejal predsednika poslovodstva T-2 Jure Valjavec.

Ljubljanski reševalci so v lanskem letu izvedli preko 450 intervencij z motorjem, je ob predaji motorja spomnil v. d. generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Teodor Žepič. "V naši ekipi je sedem reševalcev motoristov in 110 ostalih reševalcev, ki so vsak dan na cesti in potrebujejo ustrezne motorje oziroma avtomobile za reševanje. Življenja so vsakodnevno odvisna tudi od njihove pomoči," je še poudaril.

Reševalna postaja Ljubljana, na ki leto opravi do 45.000 intervencij na območju, velikem okoli 1700 kvadratnih kilometrov, ima sedaj tri reševalna motorna kolesa. Nujna medicinska pomoč z reševalnimi motornimi kolesi je sicer organizirana še v Mariboru in Kopru.

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Dogodka ne bo pozabil Zdravje Intervju: Andrej Fink: "Z ogroženo pacientko v rešilcu, ko se je na avtocesti naenkrat zabliskalo ..."
Komentarjev 2
  • jakec1575 10:03 12.julij 2019.

    Absolutno najvecji pomagaci. Sreco in varno pot. Upam, da bodo pametni avtomobili cimprej dodali v programje avtomaticno prepoznavo vozil na urentni voznji in preprecili incidente z njimi.

  • sam50 09:32 12.julij 2019.

    Srečno in varno,pa čim manj potrebnih intervencij....