Zdravje > Aktualno
8951 ogledov

Znani nedeljski podatki o okužbah

Covid-19: UKC Maribor UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
Najnovejši podatki o okužbah za covid-19.

Glede na podatke Sledilnika Covid-19, so včeraj v nedeljo po 271 opravljenih testih v Sloveniji potrdili še eno okužbo z novim koronavirusom. Okuženi je tuji državljan, ki je sicer brez opozorila stopil v prostore ljubljanske urgence. 

Urgenca: prenova urgentnega bloka v UKC Ljubljana COVID-19 V SLO Zdravje Panika v UKC Ljubljana: Okuženi obiskal urgenco

Kdor je bil v soboto zvečer ali nedeljo zjutraj na ljubljanski urgenci, pa naj 14 dni opazuje svoje zdravstveno stanje, so sporočili z UKC Ljubljana. Omenjeni je sicer v čakalnici nosil masko in vzdrževal varnostno razdaljo.

Trenutno je na bolnišničnem zdravljenju v UKC Ljubljana, ki je trenutno edina Covid bolnišnica pri nas, zaradi te bolezni šest oseb, ena oseba je v intenzivni negi, nihče pa ne potrebuje pomoči ventilatorja.

Minuli teden so v Sloveniji odkrili skupaj 25 primerov okužb z novim koronavirusom, kar je največ po tednu od 27. aprila do 3. maja, ko je bilo novoodkritih okužb skupaj 37. Število hospitaliziranih zaradi covida-19 medtem ostaja stabilno in nizko, od konca maja tudi ni bilo novih smrtnih žrtev te bolezni.

Tabela prikazuje dnevno in skupno število opravljenih testiranj na novi koronavirus od 4. marca, nove potrjene okužbe in skupno število potrjenih okužb, število bolnikov na intenzivnih oddelkih, dnevno število odpuščenih iz bolnišnic in skupno število hospitaliziranih ter dnevno in skupno število umrlih po posameznih dnevih.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.