Zdravje
721 ogledov

Celulit: Ni vse tako enostavno, kot se zdi

Manca Kavčič Rehamed
O odpravi oziroma zmanjašnju celulita smo govorili z Manco Kavčič iz podjetja Rehamed d. o. o. Pojasnjuje, da bližnjic enistavno ni. Opisala pa je zelo učinkovito metodo.

V kakšni meri se lahko odpravi celulit?

Celulit je izredno težko popolnoma odpraviti, obstaja pa kar nekaj načinov, s katerimi lahko izgled celulita močno zmanjšamo.

Celulit je sprememba maščobnega tkiva, ki je povezana s strukturnimi spremembami podkožja. Nastane kot posledica kopičenja maščobnih celic v podkožju ter povečanja volumna celic maščobnega tkiva zaradi  nepopolnega izločanja toksinov. Vse to je povezano z delovanjem hormona estrogena. Zaradi zmanjšane prekrvavitve in upočasnjene izmenjave tekočin v telesu se upočasni presnova, stanje vezivnega tkiva se poslabša, to pa se kaže kot nagrbančena, pomarančasta koža ali celulit. Celulit najpogosteje prizadene stegna, boke, zadnjico, trebuh, nadlahti, zatilje in pod brado.

Kako lahko odpravimo celulit?

Ženske same lahko storijo veliko za izboljšanje videza celulita, vendar bližnjic ni. Ne obstaja aparat, ki bi deloval kot čudežna palčka in nikakor ni dovolj le en ukrep. Najbolj uspešna je kombinacija gibanja, pitja zadostne količine vode, zdravega prehranjevanja ter kot pika na i posebnih aparaturnih tehnik. Za željene rezultate je potreben čas in vztrajnost.

Bistvena stvar je pospešiti mikrocirkulacijo, izboljšati prožnost tkiva, odpraviti nakopičeno vodo in se znebiti odvečne maščobe. Mikrocirkulacijo pospešimo na različne načine, nedvomno pa je eden najuspešnejših naravnih načinov masiranje prizadetih mest. Anticelulitna masaža, LPG Enermologija je mehanska stimulacija tkiva, ki na naraven način, enakomerno globoko in s konstantno jakostjo masira dele prizadete s celulitom, uvelo kožo in maščobne obloge. V nažem salonu jo izvajamo jo z aparatom LPG sedaj že 19 let.

Zakaj je ta metoda tako učinkovita?

V vseh teh letih se je metoda izkazala za eno najbolj učinkovitih, saj dosegamo odlične rezultate tako pri odpravi celulita kot pri učvrščevanju uvele kože. Gre za globinsko masažo, ki deluje na principu močnega vsesavanja in masiranja s katerim spodbudimo venski, arterijski in limfni obtok. Z LPG globinsko masažo dosežemo, da se vezivna vlakna raztegnejo, kar privede do tega da se neravnine zgladijo, koža začne tvoriti več kolagena in elastina, to pa pripomore k večji napetosti same kože. Patentirane motorizirane lipomasažne glave, neboleče in brez stranskih učinkov stimulirajo kožo, da ponovno aktivira upočasnjeno celično aktivnost. Terapija močno pospeši limfni sistem, kar pomeni, da se pospeši izločanje strupenih in odpadnih snovi. Koža se obnovi od znotraj, postane bolj elastična, izgled celulita se občutno zmanjša, zmanjšajo se tudi maščobne obloge.

Kako poteka terapija in koliko jih mora biti?

Pomemben je individualen pristop, predvsem dobro oceniti in primerno svetovati posameznici oziroma posamezniku. Oceni se stanje kože in podkožja, kombinacije celulita in maščobe, pomembno je tudi odkrivanje vzrokov nastanka.

Ena terapija traja 45 minut in se izvaja preko posebnega bodija. Že po prvi terapiji se opazi izboljšanje prekrvavitve in mehkejša koža. Velikokrat omenjajo kako lahkotnejše noge so takoj po terapiji. Za dosego cilja je potrebnih nekje od 12 do 14 terapij, seveda odvisno od stopnje celulita, količine nakopičene maščobe, starosti, fizične aktivnosti... Se pa že po vsaki terapiji vidi najprej kako se učvrščuje koža in nato izboljšanje izgleda celulita in obsega.

Gre za dolgotrajen učinek, ali se postopke ponavlja?

Priporoča se začetna udarna doza, kar pomeni, da se izvajajo terapije Endermologije 2 do 3 krat na teden (za kontinuirano stimulacijo fibroblastov, ki aktivirajo proizvodnjo kolagena in elastina). Pomembno je, da se prvi mesec kontinuirano aktivira vse nivoje kože. Ko se doseže željen rezultat pa je za ohranjanje tega stanja dovolj ena terapija na mesec. Seveda je potrebno upoštevati in nadaljevati zdrav način življenja.

Zakaj bi priporočali anticelulitno masažo?

LPG Endermologija ni samo anticelulitna masaža, je stimulacija, ki vidno učvrsti uvelo kožo, zgladi videz celulita in pospeši naravno lipolizo, kar se vidi v zmanjšanju obsega maščobnih oblog. S posebnim gnetenjem ustvarjamo toploto v tkivu, kar pomeni da se sprostijo tudi mišice. To občutijo predvsem ženske, ki imajo prisilno držo in boleč hrbet. Mišice okoli hrbtenice se jim sprostijo in boleč občutek se zmanjša. Lepotni kirurgi mnogokrat pošiljajo svoje pacientke na LPG Endermologijo po liposukcijah ali lipolizah, saj lahko z LPG Endermologijo lepo zgladimo ostale vdrtine v koži in učvrstimo tkivo. Pri oteklih nogah se že po prvi terapiji sprosti bolečina in občutek teže v nogah. Pospeši se odvajanje vode.

Kaj je LPG metoda in zakaj vse se uporablja?

Zgodba LPG tehnike se je začela pred več kot 30 leti v Franciji in se nenehno izpopolnjuje. V primerjavi z mnogimi različnimi tehnikami je LPG Endermologija 100% naravna stimulacija tkiva, ki omogoča zaviranje staranja in neželjenih sprememb, ki pridejo z leti kot so uvela koža, lokalizirana trdovratna maščoba, celulit, gubice... Patentirana LPG terapevtska glava pošilja signale globoko v celice, kar privede do neverjetnih rezultatov. Z leti se proces obnavljanja upočasni, poleni, z endermologijo pa neboleče in na naraven način spet predramimo in reaktiviramo celice in s tem sprožimo biološko reakcijo, spodbudi se tvorba kolagena in elastina, hkrati se pospeši lipoliza.

Odgovarjala je Mancz Kavčič iz podjetja Rehamed d. o. o.