Zdravje
470 ogledov

Covid: Najhujše v jesensko-zimskem obdobju že za nami

Covid Epa
Jesensko-zimski val na vrhuncu.

"Epidemija lepo upada. Če bo tako upadala še nekaj dni, bodo tudi druženja v času božično-novoletnih praznikov, ki bodo krivulje sicer obrnila spet navzgor, težko dvignila hitrost okuževanja nad maksimalno vrednost v jesenskem valu, kar nakazuje, da je najhujše v jesensko/zimskem obdobju že za nami," pravi Matjaž Leskovar z Instituta Jozef Stefan. 

V zadnjem valu je bilo največ primerov potrjenih prejšnji ponedeljek, 3080, včeraj, torej teden dni kasneje pa je bilo potrjenih 2690 primerov. 

V bolnišnicah je na koronavirus pozitivnih 329, kar je 17 oseb več kot teden prej. Zaradi covida je hospitaliziranih 76 oseb in s covidom 227. Ina intenzivni negi je okuženih 26 ljudi, zaradi covida 17 s covidom pa devet.
 

 

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 14:03 20.december 2022.

    "Zaradi covida je hospitaliziranih 76 oseb in s covidom 227.na intenzivni negi je okuženih 26 ljudi, zaradi covida 17 s covidom pa devet.." Torej gre za bistveno manj nevarno zadevo kot je npr. Grupa.. In ko ste že tako natančni, ...prikaži več, bi lahko tudi omenili DA JE NA INTEZIVI VEČ CEPLJENIH KOT NECEPLJEN.........https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats#vaccine-effect-chart