Zdravje
27546 ogledov

Drama na avtocesti in slovo 9-letnice

Reševalno vozilo Istochphoto
Komplikacije zaradi vodenih koz.

Kot poročajo hrvaški mediji je na poti iz Mostarja v Zagreb tragično preminula 9-letna deklica iz Bosne in Hercegovine. Zdravili so jo v bolnišnici v Mostarju; ko je prišlo do komplikacij, so se tamkajšnji zdravniki odločili, da jo napotijo v Zagreb.

V nedeljo okrog 12. ure so jo z reševalnim vozilom odpeljali proti hrvaški prestolnici, v vozilu sta bila poleg tudi starša deklice.

Na avtocesti med Splitom in Zadrom se je deklici stanje močno poslabšalo, piše portal 24 sata. Zdravstvena ekipa se je odločila, da zapusti avtocesto in deklico odpelje v bolnišnico v Zadar.

Ne glede na napore tamkajšnjih zdravnikov je deklica okrog 19. ure umrla. V reševalnem vozilu naj bi ji prenehala samostojno delovati srce in pljuča.

Primer so v zadarski bolnišnici potrdili; kot piše portal 24sata, se po smrti deklice šokirani zdravniki tamkajšnje bolnišnice sprašujejo, zakaj ekipa hitre zdravstvene pomoči ni že pred tem zapustila avtoceste in deklico odpeljala v bolnišnico v Splitu, zakaj so se v Mostarju odločili, da jo odpeljejo ravno v Zagreb in ne bližnji Split.

Uradni razlog smrti deklice so vodene koze, pljučnica in sepsa oziroma zastrupitev krvi.

Reševalno vozilo Sredi pouka Svet 9-letniku niso mogli več pomagati Dojenček Tragično Svet Dojenček sedem ur sam v avtu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:44 15.januar 2019.

    Če bi tole brali v Ameriki bi naredili tak vik in krik, da je joj. V Ameriki namreč vse po vrsti cepijo proti vodenim kozam in takoj bi procep(il)ci govorili kako so vodene koze (norice) huda smrtonosna bolezen, zaradi katere ...prikaži več bodo vsi umrli, če se ne cepijo. V temle primeru, če je šlo za pljučnico, pomeni da punca ni ležala doma v postelji in so doma preveč zlahka vzeli bolezen. Lahko celo da so zbijali vročino, kar poveča možnost komplikacij. Lahko pa tudi slabe življenjske razmere,...

  • Pepe007 13:03 15.januar 2019.

    Zakaj so jo peljali v bolnišnico v drugi državi? Sicer pa, na žalost vsak človek ne preživi vsake bolezni.

  • Avatar Zala
    Zala 12:19 15.januar 2019.

    Zelo žalostno. Se sprašujem, če ni obstajala možnost, da jo prepeljelo s helikopterjem? Vožnje iz Mostarja do Zagreba je več kakor 5 ur.

Sorodne novice