Zdravje > Eko kotiček
167 ogledov

Naredite naravno rdečilo za ustnice

ustnice Shutterstock
Poskusite narediti naravno rdečilo za ustnice. Morda bo želeni odtenek lepši od kupljene šminke.

Šminka je za žensko skoraj nepogrešljiva, ustnice si barvamo že vse od časa lepe Kleopatre. Številne raziskave so dokazale, da so moškim ženske z našminkanimi ustnicami bolj privlačne, najbolj so jim všeč prav rdeči odtenki.

Ni nujno, da si najljubšo šminko izberete v trgovini, naredite jo kar same. Potrebujete le čajno žličko čebeljega voska, žličko avokadovega ali karitejevega masla in žličko priljubljenega olja. Lahko si izberete kar mandljevo ali oljčno olje.

Glede na želeno bravo izberemo tudi naravno barvilo. Za živo rdečo šminko uporabimo posušeno rdečo peso v prahu. Kakav daje šminki rjav odtenek. Za svetlejšo šminko uporabite cimet ali kurkumo v prahu.

Postopek 

Vse sestavine brez barvila zmešajte in stopite v parni kopeli. Ko se maslo povsem stopi in so raztopine zmešane, zmanjšajte ogenj, dodajte barvilo in mešajte. Ko je vse enakomerno obarvano, zlijete sestavine v majhno posodico s pokrovom, ki jo boste lahko nosili tudi s seboj. Če boste imeli rdečilo doma, ga hranite v hladilniku, saj bo tako trajalo dlje.

Barvila v prahu | Avtor: Profimedias Profimedias
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.