Zdravje
5472 ogledov

Fantek ne sme v drugo bolnišnico, to je njegova zadnja možnost

Alfie Evans Facebook
Britansko sodišče je odločilo, da starši svojega hudo bolnega otroka ne smejo prepeljati v italijansko bolnišnico.

23-mesečni Alfie Evans ima hudo možgansko okvaro; pred letom dni, ko je dobil prvi napad, so ga začeli zdraviti v otroški bolnišnici Alder Hey v Veliki Britaniji. Nedavno so se odločili, da ga bodo odklopili z aparatov, saj da bi bilo nadaljevanje zdravljenja "zaman, brezobzirno in nehumano" ter da bi s tem le podaljševali dečkovo agonijo.

Dečkova starša nista pripravljan vreči puške v koruzo, povezala sta se z italijansko bolnišnico Bambino Gesu, ki je pripravljena nadaljevati z dečkovim zdravljenjem. Britanske oblasti tega ne pustijo.

Odvetnik dečkovih staršev Paul Diamond je včeraj popoldne na sodišču poudaril, da nadaljevanje bivanja v britanski otroški bolnišnici ni v najboljšem interesu otroka, sodišče je zaprosil, da dovoli premestitev. Predložil je dokumente, da so italijanske oblasti odobrile prošnjo o podelitvi državljanstva otroku.

Kot poroča portal Lifenews, je sodnik prošnjo zavrnil in poudaril, da je to zadnja odločitev v primeru Alfieja Evansa. Svojo odločitev je utemeljil s pojasnilom, da bi let lahko otrokovo stanje še poslabšal.

S tem je ugasnilo upanje dečkovih staršev, da ga premestita v Italijo, še vedno pa upata, da ga bosta lahko vsaj odpeljala domov. Včeraj je namreč prišlo do preobrata; potem ko so ga po odločitvi bolnišnice, da dečku ni več pomoči, odklopili z aparatov, je ta nadaljeval dihati sam.

neža Slovenija Neža je sposobna nadaljnjega zdravljenja Neža Arnolj Komentar Slovenija Zakaj smo mi vsi Neža?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alen04 09:37 25.april 2018.

    Zelo žalostno je dejstvo, da lahko nekdo, ki ga nisi nikoli videl odloči kaj je prav za tvojega otroka in kaj ne. Milo rečeno je nekaj takega izven obsega neke osnovne logike.

  • Pepe007 09:36 25.april 2018.

    Država se ne bi smela postaviti nad starše, ki funkcionirajo kolikor toliko normalno.

Sorodne novice