Zdravje > Fitnes
760 ogledov

Migajte kljub hladnim temperaturam

Frizbi Profimedia
Barvito listje, pobiranje pridelkov, trgatve, sramežljivi sončni žarki, meglice ... Jesen je čas, ko se narava pripravlja na počitek, živali na zimski spanec, ptice se odpravljajo na jug, vse se ohlaja ... Je čas, ko veliko več časa preživimo notri, na toplem, ko redkeje zahajamo ven in smo manj telesno aktivni.

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za rekreacijo jeseni.

Pojdite na sprehod

Čeprav je jeseni čedalje hladneje in bi se raje sproščali doma pred televizijo ob pitju čaja, je narava zunaj preveč lepa, da je ne bi izkoristili in uživali v njej. Pojdite ven, na bližnji hrib, grič, v sosednji gozd in opazujte barve. Namesto da bi šli s prijatelji na pijačo, pojdite na sprehod, če nihče nima časa, lahko tudi sami.

Medtem pa lahko poslušate glasbo ali kakšen zanimiv podcast. Healthline priporoča, da prehodite vsaj 10.000 korakov na dan, saj s tem dosežete mejo priporočenih 150 minut zmerne telovadbe na teden, ki zmanjšuje tveganje za povečan pritisk in srčne bolezni. Če ste razpoloženi, greste lahko namesto sprehoda tudi teči.

Kolesarite

Kolesarjenje je izvrsten jesenski šport, seveda, če se primerno oblečete. Odpravite se na malo daljši izlet v bližini svojega kraja, odkolesarite na kakšen bližnji hrib in izkoristite še zadnje lepo vreme, ko ga lahko. Tudi v službo ali šolo se lahko odpravite s kolesom in tako izkoristite vsak trenutek dneva.

 

Ultimate frizbi

Če vas jesen spomni na podajanje frizbija, radi tečete, uživate v ekipnih športih, je Ultimate frizbi pravi šport za vas. Pojdite na bližnje igrišče, zberite vsaj osem prijateljev in uživajte v tem brezkontaktnem športu. Za vse, ki ne poznate igre: igralec, ki ima v roki frizbi, se ne sme premikati, s prestreženo ali zbito podajo pa se posest frizbija prenese drugi ekipi. Ekipe osvojijo točko tako, da ujamejo frizbi v zaključni coni nasprotnika. Pri tem športu je zelo pomemben tudi športni duh, saj na tekmah ni sodnikov.

Izdelajte svoj načrt za vadbo

Če imate specifične cilje, malo časa, želene rezultate fizične aktivnosti, lahko telovadbo prilagodite svojim zahtevam. Vsak dan posvetite drugemu delu telesa, ki ga želite izoblikovati ali okrepiti. Priporočljivo je, da si kupite blazino za vadbo, lahko tudi ročne uteži, ki bodo otežile vašo vadbo in povečale efektivnost vaj.

Informacije o različnih tipih vaj lahko pridobite na internetu, kjer lahko za začetek sledite vadbam na YouTubu in tako pridobite občutek, kakšne vaje lahko izvajate. Najbolje je, da si izberete tudi dneve za počitek, ko si vaše mišice opomorejo od telesnega napora. Če želite okrepiti zgornji del telesa, lahko izvajate naslednje vaje: navadne sklece, triceps sklece, dvigovanje uteži ... Za krepitev spodnjega dela telesa lahko izvajate: počepe, izpadni korak, hrbtne trebušnjake ... Najboljša stvar individualnega načrta je, da lahko načrt na podlagi svojih zahtev in časa res prilagodite.

Jogapilates – jogalates

Jogalates je aktivnost, ki je namenjena vsem ljubiteljem joge ali pilatesa. Združuje vaje za gibljivost, asane (položaje pri jogi), tehnike dihanja, osnove pilatesa in vaje za večjo krepitev mišic, ki pozitivno učinkujejo na telo in um.

S tem načinom vadbe si boste oblikovali lepe telesne mišice, izboljšali boste telesno držo in ravnotežje, zmanjšali boste stres in krepili boste samozavest. Ta način vadbe postaja vse bolj popularen, tako da lahko obiščete bližnjo telovadnico, fitnes ali športni center, primerne vadbe pa lahko najdete tudi na internetu.

 

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Melinda_Owens 16:29 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦