Zdravje > Fitnes
723 ogledov

Trebušnjaki podaljšujejo življenje

trebušne mišice, trebuh, ženska Žurnal24 main
Sklece in trebušnjaki podaljšujejo življenje, je pokazala nova študija Univerze v Sydneyju.

Rezultati največje raziskave o vplivu različnih vaj na življenjsko dobo do sedaj kažejo, da imajo posamezniki, ki delajo vaje za moč za 23 odstotkov manjše tveganje za prezgodnjo smrt in 31 odstotkov manj možnosti za smrt zaradi raka.

Smrt zaradi raka

"Študija kaže, da je vadba, ki krepi mišično moč, lahko enako pomembna za zdravje kot aerobne aktivnosti, kot sta tek ali kolesarjenje. Ob predpostavki, da naše ugotovitve odražajo vzročno-posledično razmerje, je morda ta še bolj pomembna, ko gre za zmanjševanje tveganja smrti zaradi raka," je dejal vodja raziskave in izredni profesor na šoli za javno zdravje in Centru Charlesa Perkinsa.

Smernice za fizično aktivnost Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) sicer odraslim priporočajo 150 minut aerobne aktivnosti in dva dni aktivnosti za krepitev mišic na teden.

Vodja raziskave ob tem izpostavlja, da vlade in organi javnega zdravstva ne opozarjajo dovolj na pomembnost tovrstne vadbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.