Zdravje > Fitnes
1821 ogledov

Uau, na vaše možgane tako vpliva že en tečaj plesa

Salsa FM Organizator
Ples vas naredi bolj inteligentne ...

Že en sam obisk tečaja salse poveča razumevanje novih informacij za osem, osredotočenost za 13 in spomin za 18 odstotkov, je pokazala nova študija, ki je bila objavljena BBC-jevi oddaji The Truth About Getting Fit. 

Glavni avtor raziskave Michael Duncan z Univerze v Coventryju, ki pred tem še nikoli ni videl takšnega vpliva katerekoli vadbe na telo, je po poročanju The Daily Maila dejal, da je salsa še posebej zahtevna za možgane. Kot je dejal, ta kubanski stil glasbe prisili ljudi, da se zapomnijo in naučijo nove korake na različne vzorce glasbe, medtem ko ostajajo v času z ritmom, kar pomeni, da ne smejo izgubiti koncentracije.  

Pes spanje Raziskava Vizita za živali Ta glasba bo pomirila vašega psa

Gospodar svojega časa

Čeprav mnogi uporabljajo svoje hektično življenje kot izgovor, da zanemarjajo telesno aktivnost, strokovnjak opozarja, da ples izboljšujejo osredotočenost in vam zato, zahvaljujoč povečani učinkovitosti, pomaga postati tudi boljši gospodar svojega časa. 

Duncan ob tem dodaja, da je ples kombinacija fizične aktivnosti in koordinacije. "Razmišljati moraš o korakih, razmišljati mora o vzorcih, razmišljati morate, kako biti pravočasen z glasbo," je dejal za BBC. 

V raziskavi so sodelovali prostovoljci, ki so morali reševati naloge, ki so preizkušale njihove sposobnosti odločanja, sposobnosti za izogibanje distrakcijam, delovni spomin in presojanje hitrosti različnih stvari. Prostovoljci so se nato udeležili polurnega tečaja salse, ki ga je vodil plesni inštruktor. Po koncu tečaja so jih še enkrat testirali kot pred tem. 

Promo Zdravje Z glasbo in Aspirinom nad bolečino
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.