Vizita za živali > Novice
1634 ogledov

Ta glasba bo pomirila vašega psa

Pes spanje
Katera glasba je najboljša za vašega psa?

Če je vaš kuža nemiren in raztresen, obstaja velika verjetnost, da ga bo pomiril Bob Marely. Nova raziskava je namreč pokazala, da se štirinožci sprostijo, ko poslušajo reggae.

Raziskovalci z Univerze v Glasgowu na škotskem so psom v zavetišču v mestu Bumbarton predvajali skladbe različnih zvrsti: soft rock, motown, pop, reggae in klasično glasbo. Z merjenjem srčnega utripa psov so ugotovili, da se je raven stres s poslušanjem glasbe pri vseh štirinožcih znižala, še posebej pa je bila razlika očitna med poslušanjem soft rocka in jamajških ritmov.

Ne glede na zvrst pa so psi med predvajanjem glasbe več časa mirno ležali na tleh kot bi sicer.

Vsak ima svoj okus

Čeprav sta reggae in soft rock izstopala, je vodja raziskave Neil Evans za britanski The Daily Mail izpostavil, da ima vsak pes lasten okus za glasbo. "Na splošno je bil odziv na različne žanre različen, kar poudarja možnost, da imajo kot ljudje tudi naši pasji prijatelji svoje lastne glasbe preference," je dejal Evans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice