Zdravje > Fitnes
81 ogledov

Začenja se: sejem športa Aktivni in fit

Vadba Profimedias
Med drugim boste spoznali tudi nove vadbe, nove rekvizite in nevsakdanje športe.

Organizatorji sejma športa Aktivni in fit obljubljajo, da bodo uresničili sanje in želje vseh športnikov in jim na enem mestu ponudili:

  •         seznanitev z organizatorji športnih rekreativnih tekmovanj;
  •         ponudnike športnih storitev in opreme, ter športne prehrane;
  •         rešitve za bolečine v mišicah in regeneracijo;
  •         pripomočke za lajšanje športnih poškodb;
  •         zabavne preizkuse nevsakdanjih športov, novih načinov vadb in rekvizitov.

Pravilna vadba prilagojena posamezniku

"Zelo pomembno za vsakega športnika, naj bo to začetnik, ki v svet športa dela prve korake, rekreativni športnik ali amater, ki se že udeležuje maratonov in športnih tekmovanj – prav vsi se moramo zavedati, kako pomembna je pravilna vadba, prilagojena posamezniku," pravijo organizatorji sejma. 

Prepričani so, da moramo za zdravo telo in fit postavo skrbeti s pravilno vadbo, saj se tako izognemo poškodbam in naredimo največ zase. "Ravno pravilna vadba, prehrana in skrb za zdravje s pomočjo športa bodo poglavitne teme bogatega nabora predavanj in okroglih miz s športnimi organizacijami in pomembnimi osebami v svetu športa, ki bodo potekala ob razstavnem delu sejma," pravijo.

Med predavanju so izpostavili predavanja: fit nosečke in vadbe po porodu, nasveti nutricionistke in vadbe s pomočjo aparata IMS, kolesarski forum Alpe-Adria na temo gorskega kolesarjenja, predavanja in okrogle mize s Fitnes zvezo Slovenije o varni vadbi, Olimpijskim komitejem Slovenije na temo žensk v športu ter Športne unije Slovenije na temo gibalne aktivnosti na delovnem mestu.

Vse dni sejma bo potekala tudi velika nagradna igra Aktivni in fit, katere vrhunec bo soboto, 4. 2. 2017, ko bodo med obiskovalci sejma izžrebali dobitnike nagrad partnerjev.

Tudi zabavne vsebine

"Seveda bomo poskrbeli tudi za športno obarvano zabavo obiskovalcev sejma: družili se bomo z olimpijkama Tino Mrak in Veroniko Macarol, poklepetali s Slovenskimi specialkarkami, članicami rekreativnega društva ljubiteljic kolesarjenja, preverili bomo svoje ravnotežje v slackline parku Balansa, preizkusili svoje plezalne zmožnosti na plezalni steni Smartstone z oprimki iz pravega kraškega kamna, skupaj s finalistko šova Slovenija ima talent Anjo Šivic spoznali zahtevnost akrobatskega plesa na drogu, razgibali svoje telo in možgane z IQ Fitnesom, zajahali maketo konja v naravni velikosti Konjeniškega centra Celje, ukrotili divje valove Soče z mini raftom ekipe X Point …" naštevajo.  

Pozabili niso niti na dobrodelno noto, saj bodo skupaj s parakolesarji ŠD Eskadrilja 2050 vsi obiskovalci sejma vrteli pedala in nabirali sredstva za spodbujanje parakolesarstva med mladimi invalidi. 

Sejem športa Aktivni in fit bo na Gospodarskem razstavišču od 1. do 4. februarja 2017.

TUKAJ si oglejte celoten strokovni in zabavni program sejma.

TUKAJ si oglejte razstavljavce, ki se bodo predstavljali na stojnicah na sejmišču.