Zdravje
5502 ogledov

Indijski sev: To sporoča svetovna zdravstvena organizacija

covid-19 koronavirus Profimedia
WHO glede novega seva miri.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes posvarila pred prenagljenim sklepanjem glede nove različice novega koronavirusa, ki so jo odkrili v Indiji. WHO je za zdaj ni uvrstil med skrb zbujajoče.

Tiskovna predstavnica WHO je sporočila, da v tem trenutku ni jasno, v kolikšni meri je ta različica prispevala k hitremu porastu okužb v Indiji v zadnjih mesecih. Po njenih besedah bi lahko k temu prispevali številni dejavniki, med drugim festivali in drugi dogodki z množično udeležbo. Pomemben dejavnik v epidemiološki situaciji v Indiji pa bi bila lahko tudi britanska različica virusa.

WHO je različice virusa, ki so jih odkrili v Veliki Britaniji, Južni Afriki in Braziliji, uvrstil med skrb zbujajoče. Po metodologiji WHO se med takšne uvrstijo različice, ki se hitreje širijo, povzročajo resnejši potek bolezni, obidejo imunski sistem ali zmanjšajo učinkovitost obstoječega zdravljenja.

V Indiji so v preteklem dnevu potrdili več kot 350.000 novih okužb, kar je rekordno dnevno število v svetovnem merilu. Obenem so potrdili 2812 smrti zaradi covida-19, kar je prav tako največ od začetka pandemije pred več kot letom dni.

V državi z 1,3 milijarde prebivalci se sicer od začetka drugega vala pandemije pred dvema mesecema situacija vztrajno poslabšuje. Že skoraj teden dni dnevno število novih okužb presega 300.000.

Doslej se je sicer v tej državi z novim koronavirusom po podatkih spletne strani Worldometer okužilo 17,3 milijona ljudi, 195.123 jih je umrlo. Po ZDA je Indija tako v pandemiji druga najbolj prizadeta država na svetu.

Indijski zdravstveni sistem pod bremenom ogromnega števila covidnih bolnikov razpada. Grozljive zgodbe o bolnikih, ki umirajo na ulicah, in pomanjkanju kisika zanje so v mednarodni skupnosti sprožile val obljub o pomoči v cepivih, zdravilih, ventilatorjih in kisiku ter zaščitni opremi.

Cepljenje političnega vrha Opozorilo Zdravje Morda se ne boste smeli cepiti, ker vam tega nihče ne pove

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • JZekspert 05:33 28.april 2021.

    Koga briga mnenje podkupljene WHO (SZO) in nakrtačenega pudla Tedrosa - pardon Gebrejezusa in njegove Gebremarije (Van Kerckhove). So se kdaj oglasili zaradi globalnih žrtev kajenja (8 mio.! vsako leto), podhranjenosti otrok (3 mio.), globalne epidemije sladkorne, debelosti... - bolj ...prikaži več malokrat. Nekdo jih plačuje, da nam lažejo vsakodnevno in za to najemajo še najbolj specializirane lažnivce Hill & Knowlton. Mike Yeadon(!) pravi, da je vse okrog teh variant blef, Sars-cov1 iz 2003 je 80% enak 2!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:50 26.april 2021.

    Glede na to koliko je Indijcev in v kakšnih razmerah živijo, se meni po številkah, res ne zdi, da gre za totalno smrtonosen virus. Verjamem v virus, sem za cepljenje, sem bila za totalen lockdown,.. ampak številke, ki se navajajo ...prikaži več se mi pa res ne zdijo take, da bi zaradi njih moral obstati cel svet.

  • e00c90b31b920b63866c381bdb80cb9aa17a5382 20:02 26.april 2021.

    Iz prve roke....,Zois in Tehvida sta prejela dvojni odmerek Sputnika že v Romuniji.... .Toliko,samo za informacijo.