Zdravje > Intima
3661 ogledov

Erotična masaža, ki odpravlja težave s prostato

Zivljenje 24.03.14 moski,  foto: shutterstock Shutterstock
Probleme prostate ima vse več mlajših moških. Pomagate si lahko tudi z masažmi.

“Pri erotični masaži si moški lahko privoščijo tudi masažo prostate,” pojasnjujejo v masažnem salonu Le Venera. Masaža prostate je lahko samostojna ali v kombinaciji s katerokoli drugo masažo. “Združuje prijetno s koristnim, prinaša užitek in je obenem odličen način za ohranjanje zdrave prostate ali za lajšanje blažjih težav. Maserke so o masaži te žleze poučene teoretično in praktično s strani strokovnega medicinskega osebja, zato je vsaka skrb o nepravilnem izvajanju ali možnosti poškodbe odveč,” razlagajo.

Zunanja ali notranja

Obstajata dva načina masaže, zunanja in notranja. “Pri zunanji maserka stimulira spolno žlezo na točki presredka, ki se nahaja med anusom in modi,” opisujejo v salonu. Razlagajo, da je masaža presredka pomembna za krepitev spolne energije, za povečanje zadovoljstva in sposobnosti orgazma. Nad presredkom leži prostata, tako da masaža presredka blagodejno deluje tudi na prostato, ki spodbuja tudi delovanje možganov. “Namen masaže prostate je v prekrvavitvi žleze, ki se jo lahko izvaja tudi notranje. Pri tej tehniki maserka stimulira in ogreje spolno žlezo s prsti skozi danko. Na željo stranke se izvaja zunanja ali notranja masaža ali kombinacija obeh,” dodajajo v Le Veneri.

V salonu pravijo, da je masaža prostate več stoletij del holističnega zdravilstva in da jo je treba za dobre rezultate izvajati pravilno. Če se izvaja pravilno, ima redna masaža prostate pozitiven vpliv na spolno življenje. “Preprečuje namreč erektilno disfunkcijo in s tem impotenco, prezgodnji izliv izgine, orgazem postane intenzivnejši,” naštevajo in dodajajo, da takšno masažo priporočajo tudi zdravniki. “Maserke začnejo z masažo prostate nežno in pozorno. Če masiranec ugotovi, da mu taka masaža ne ustreza, maserka prekine s tovrstno stimulacijo,” opisujejo v masažnem salonu. To se po njihovih izkušnjah zgodi zelo redko, saj običajno ob masaži prostate, še posebej notranje, stranke zelo uživajo. 

Skrb za prostato

“Analize v zdravstvu kažejo, da se starost povprečnega bolnika, ki ima težave s prostato, nezadržno niža. V razvitih državah imajo težave s prostato žal že dvajsetletniki, ” opozarjajo v Le Veneri. Za to je krivih več dejavnikov, kot so stres, nepravilno prehranjevanje, pomanjkanje gibanja in preveč sedenja. Da bi preprečili zgodnje težave s prostato, je po njihovih besedah bistvenega pomena njena prekrvavitev in masaža, da žleza ne oteče.

“Ena večjih in najpomembnejših funkcij prostate je filtracija in čiščenje vseh toksinov v spermi in maksimiziranje njene kvalitete za primer oploditve. Glavna funkcija prostate pa je proizvajanje bistre tekočine, ki tvori semensko tekočino,” so pojasnili v masažnem salonu. Prostata brez ustreznih hormonov ne more delovati, zato sta pomembni tudi modi, ki te hormone proizvajata. Pojasnjujejo, da prostata med orgazmom pomaga in črpa spermo na površje ter je hkrati prava moška G-točka. “Masažo prostate morate poizkusiti, da boste občutili večjo intenziteto erekcije in daljšo vzdržnost,” so zaključili.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.