Zdravje > Intima
3931 ogledov

Himenoplastika: Vse več jih hoče nazaj svojo nedolžnost

vagina Profimedias
To "sveto stvar" želijo dobiti nazaj.

Iz Velike Britanije sporočajo, da se vse več tamkajšnjih deklet in žena odloča za kirurško rekonstrukcija deviške kožice. Enostavneje, številne Britanke si želijo povrniti nedolžnost, po podatkih tamkajšnjih medijev, je devet večjih bolnišnic sporočilo, da so je v zadnjih desetih letih skupno operirali 109 žensk. Podatki niso popolni, saj je v Veliki Britaniji kar 160 bolnišnic in samo v devetih so se odločili posredovati podatke.

mirela Saj ni res! Magazin Ne boste verjeli, kaj so Mireli kirurgi zašili nazaj

Gre za nenavadno, čeprav na Otoku dokaj dostopno operacijo. Po podatkih nacionalnega zdravstvenega sistem (National Health Services, NHS), ki himenoplastiko v glavnem tudi financira, poseg stane okoli tisoč funtov ( 1.130 evrov).

To "sveto stvar" želijo nazaj

Svetovalka za pare Louise Van der Velde pojasnjuje, da prevladujejo ženske, ki so v preteklosti naredile napako in si želijo ponoviti izgubo nedolžnosti, ker so bile prvič razočarane. "Pogosto pri ženskah prvič ne izpade tako dobro, kot so si zamislile, zato želijo to "sveto stvar, ki si jo zapomniš za vedno", enostavno dobiti nazaj," je dejala strokovnjakinja.

Nekatere želijo podoživeti občutke, ki so jih imele, ko so prvič izgubile nedolžnost. Seveda se za himenoplastiko pogosto odločajo tudi ženske, ki prihajajo iz kultur, v katerih mora dekle v zakon kot devica. Tukaj so že žrtve posilstev, je še pojasnila strokovnjakinja. 

Glede na podatke bolnišnic, je bilo 48 takšnih, ki so bile pripravljene izdati svojo veroizpoved; največ med njimi je bilo kristjank (15), osem predstavnic anglikanske cerkve, dve muslimanki, ostale so jim zaupale, da niso verne. 

Himenoplastika postaja pravi trend

V 59 primerih so bolnišnice ugotovile v kakšnem razmerju so te ženske in večina, 81 odstotkov jih je odgovorilo, da so samske

Če so v v ostalih bolnišnicah, ki podatkov niso želele posredovati operirali podobno število žensk, se je po navedbah medijev v Veliki Britaniji v zadnjih desetih letih povrnilo nedolžnost okoli 1600 žensk.

Himenoplastika je poseg, med katerim ženska dobi nazaj svojo nedolžnost oziroma deviško kožico. Kirurg s šivanjem ponovno vzpostavi tkivo, ki je bilo raztrgano med spolnim odnosom, lahko pa tudi med vstavljanjem tampona, med intenzivno telovadbo ali samozadovoljevanjem.

Med prvim spolnim odnosom po posegu pride tudi do krvavitve, ki je v določenih kulturah sinonim nedolžnosti. Kljub temu da živimo v 21. stoletju, je torej deviška kožica v nekaterih okoljih še vedno izjemnega pomena. 

Komentarjev 2
  • Avatar Syn
    Syn 13:03 13.maj 2018.

    Ha..ha..ha... sanja s,..ja o koruzi. :)

  • Lovebites 12:13 13.maj 2018.

    To je zaradi muslimanske golazni,ki prihaja v Evropo in na Otok.Itak da so muslimanke drzale noge narazen,zdaj pa morajo biti zopet "ciste in nedolzne ter nedotaknjene"za te iztrebke.V tem je celotna poanta.Da lahko potem s ponosom vihtijo tisto okrvavljeno rjuho.Sprevrzeno.Sick