Zdravje > Intima
30078 ogledov

Kako najdemo slovito točko G

seks, orgazem Žurnal24 main
Mnenja o točki G so med strokovnjaki deljena, še vedno obstajajo tudi takšni, ki njenega obstoja ne priznavajo. Vanjo boste najlažje verjele, če jo boste našle in “uporabile”.

Točko G je uradno odkril nemški ginekolog Ernst Grafenberg v štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Šlo naj bi za tkivo, ki ima obliko fižolčka in se nahaja na prednji steni vagine.

O točki G je bilo narejenih že veliko raziskav in objavljenih kar nekaj člankov. Leta 2008 je denimo italijanski raziskovalec v reviji Journal of Sexual Medicine objavil izsledke raziskave na 20 ženskah. Z ultrazvokom je pregledal predel nožnice devetih žensk, ki so trdile, da so doživele vaginalni orgazem. Enajst žensk iz raziskave takšnega orgazma ni nikoli doživelo. Ugotovili so, da anatomske značilnosti za morebiten obstoj točke G res obstajo, a jih imajo le nekatere ženske.

Pred štirimi leti je ameriški ginekolog Adam Ostrzenski v isti reviji objavil članek, kjer je dokazoval obstoj točke G. Dokazoval pa jo je z opisom posega na truplu 83-letnice, na katerem je G-točko tudi našel, nahajala se je na sprednjem delu vagine.

Kako jo najdemo

Točka G se nahaja na sprednji steni vagine in sicer od pet do 7,5 centimetrov v globini. Ko se dotaknete točke G, boste čutile nekoliko drugačen občutek kot ga občutite ob dotikanju ostalega predela vagine. Struktura kože je na otip podobna strukturi neba v ustih, le da je ta predel mehkejši, začutite lahko majhno in mehkejšo jamico.

Seveda pa obstaja tudi trikec, ki pojasnjuje, zakaj je predigra tako pomembna. G točko je lažje najti in “uporabiti”, če je ženska vzburjena, saj tkivo okrog nje v tem primeru nabrekne. Veliko žensk ima namreč težave in ne občuti točke G, ker niso dovolj vzburjene. So pa znanstveniki tudi prepričani, da je nekatere ženske res nimajo in tako ne morejo nikoli doživeti vaginalnega orgazma.

Preberite še:

 - Položaji, ki najdejo točko G