Zdravje > Intima
31836 ogledov

Kirurgi ostali brez besed, ko so videli, kaj je zraslo v tej ženski

Profimedia
Zaradi hudih bolečnin v trebuhu pristala na urgenci, kjer so zdravniki doživeli šok.

Ciste so votlinice, zapolnjene s tekočino, ki se lahko razvijejo na enem ali obeh jajčnikih. Najpogostejše so dermoidne ciste, ki jih običajno odkrijejo pri ženskah po 30. letu starosti. 

Dermoidne ciste vsebujejo nezrele celice, ki se lahko razvijejo v različna tkiva, zato pri operativnem posegu pogosto odkrijejo kostno tkivo, zobno tkivo ali dlake.

Slednje so našli pri neimenovani tridesetletnici iz Moskve, ki se je zaradi hudih bolečin v trebuhu odpravila v bolnišnico. Zdravniki so pojasnili, da so bile nekatere dlake dolge tudi po pet centimetrov, cisti - po ena v vsakem jajčniku - pa sta tehtali več kot kilogram.

Ker sta bili cisti v glavnem iz dlak, so jih lahko uspešno laparoskopsko odstranili, pacientkini reproduktivni organi pa so ostali nepoškodovani.

To nenavadno fotografijo je sicer objavilo ministrstvo za zdravje v Moskvi. Kljub tej neverjetni fotografiji so bile ciste, ki so zrasle na obeh jajčnikih, veliko lažje glede na to, kako hitro so rastle in kakšno težo bi lahko dosegle, so še sporočili zdravniki. 

Dermoidne ciste večinoma ne povzročajo težav, razen če pride do zasuka jajčnika ali razpoka. Takrat se pojavi huda nenadna bolečina v trebuhu, slabost, lahko tudi povišana temperatura. Simptomi so tudi težave z odvajanjem vode zaradi pritiska na sečni mehur.

Operacija Zdravniški primeri Zdravje Po glavobolu prišel na urgenco in šokiral zdravnike

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.