Zdravje > Intima
5532 ogledov

Koliko spolne aktivnosti si želijo ženske?

kravata seksi erotika Shutterstock
Ženske so v sklopu raziskave mobilne aplikacije za plodnost Kindara vprašali, koliko posteljne aktivnosti si želijo ... Odgovori so presenetili

Kar tri četrtine žensk si želi imeti več kot tri spolne odnose na teden, kar polovica žensk pa ni deležna tolikšne spolne aktivnosti, kot bi si je želela. Trinajst odstotkov žensk je celo dejalo, da bi rade seksale vsaj šestkrat na teden.

Zanimive so tudi ugotovitve o orgazmih. Okoli 39 žensk je dejalo, da doživijo organzem vsaj enkat med spolnim odnosom. Deset odstotkov pa doživlja večkratne orgazme. 

Morda mnoge preseneti, da si ženske želijo kar pogostih spolnih aktivnosti. Strokovnjaki menijo, da si ženske zdaj želijo pogosteje seksa tudi zato, ker je razmerje dajanja in prejemanja užitka vse bolj enakomerno. 

Najbolj aktivni so mladi 

Raziskava strokovnjakov s Kinsey Institute je sicer ta teden pokazala, da ima kar 45 odstotkov parov spolne odnose le nekajkrat na mesec. Največ spolnih odnosov imajo mladi med 18 in 29 letom, saj seksajo povprečno 112-krat na leto. Osebe stare okoli 40 let seksajo povprečno 69-krat na leto. 

V Sloveniji je ni

Podobne raziskave med Slovenkami žal nismo našli. Ena od zanimivejših raziskav o spolnosti v Sloveniji pa je raziskava Nacionalnega inštituta za javni zdravje HBSC 2010, ki so jo naredili med najstniki. 

O tem, da so že imeli spolne odnose, je v raziskavi HBSC 2010 poročalo dobrih 28 odstotkov petnajstletnikov, več fantov (32%) kot deklet (25%).

Raziskava je tudi pokazala, da je večina 15-letnikov (85%), ki so že imeli spolne odnose, pri zadnjem spolnem odnosu uporabila vsaj eno od metod preprečevanja nosečnosti, 15 odstotkov mladostnikov pa ob spolnem odnosu ni uporabilo zaščite. 

V raziskavi se je pokazala tudi povezava bolj tveganega spolnega vedenja 15-letnikov z različnimi dejavniki socialno-ekonomskega položaja mladostnikov, večinoma v smeri bolj tveganega spolnega vedenja pri mladostnikih iz ogroženih skupin. Tako je spolne odnose že imelo 15% gimnazijcev, 34% tistih, ki obiskujejo srednje tehnične šole, in 48% 15-letnikov, ki hodijo na poklicne šole.