Zdravje > Intima
20675 ogledov

Ne le povečanje ustnic, v trendu je pomlajevanje vagine

vagina, intima Unsplash
Medtem ko večina žensk hiti na povečevanje ustnic, nekatere mislijo tudi na tiste spodnje. Vaginalno pomlajevanje namreč upočasni staranje nožnice, poskrbi za lepši izgled, jo učvrsti in s tem izboljša spolne odnose.

Estetska medicina je že pred nekaj leti z drugih predelov telesa napredovala še na tistega najbolj intimnega. Vendar pa vaginalno pomlajevanje za razliko od drugih posegov prinaša mnogo več kot le lepši izgled. 

V prvi vrsti gre za opravo motečih težav, kot so atrofija nožnice (suhost nožnice), vaginizem (bolezen, pri kateri se pojavljajo krči nožničnih mišic) in inkontinenca (uhajanje urina). Šele nato gre za nezadovoljstvo s podobo spolovila, ki lahko vpliva na samozavest in kakovost življenja. 

lepotne operacije strokovnjak Zdravje To so najpogostejše lepotne operacije med Slovenci

Pomlajena nožnica izboljša spolno zadovoljstvo

S tem se več kot 15 let ukvarja ginekologinja Kristina Drusany Starič, ki v Estetiki Medart uporablja tehnologijo laserja in radiofrekvenčno metodo. S tem stimulira nožnično tkivo in upočasni procese staranja nožnice. 

"Pomlajena nožnica bo pozitivno vplivala na povrnitev vašega spolnega zadovoljstva, saj segrevanje globljih plasti tkiv pospeši njihovo regeneracijo s tvorbo hialuronske kisline in elastina, s čimer se tkiva učvrstijo in omogočajo boljšo podporo. Hkrati pa pripomoremo tudi k lepšemu izgledu zunanjega spolovila in občutno manj ohlapni nožnici," razlaga Drusany Staričeva.

S tovrstno terapijo uspešno lajšajo in odpravljajo tudi ginekološke težave, kot so:

 • Suha nožnica in boleči spolni odnosi (tudi pri ženskah v postmenopavzi, ki ne smejo uporabljati hormonske terapije),
 • srbenje zunanjega spolovila,
 • sindrom ohlapne nožnice po porodu ali v menopavzi,
 • stresna urinska inkontinenca,
 • pomladitev videza zunanjega spolovila,
 • povrnitev spolnega zadovoljstva.

vagina, intima | Avtor: Pexels Pexels

Včasih si pomagajo tudi s polnili

"Prednost te tehnologije je, da ni operativna in je neboleča. To se je zelo spremenilo - včasih se je vse delalo kirurško, zdaj pa se to izvaja veliko manj invazivno, z laserjem, radiofrekevenco in tudi s polnili. Vedno manj uporabljamo klasično kirurgijo. Videz postane veliko mlajši, površina je po terapiji veliko bolj gladka, sramne ustnice so veliko bolj čvrste, vhod v nožnico pa je bolj ozek," pojasnjuje ginekologinja in dodaja, da polnil ne uporabljajo za glajenje, temveč le v primeru, če je odsoten volumen velikih sramnih ustnic. 

Ob tem razlaga, da na spremembo videza nožnice vplivajo različni dejavniki. Porod je najpogostejši, veliko pa je odvisno tudi od delovanja hormonov, pa tudi od brazilske depilacije, pri kateri se koža na sramnih ustnicah namreč prevečkrat razvleče.

Preohlapna nožnica pa ni moteča le pri spolnih odnosih, ampak tudi pri vsakodnevnih opravilih in telovadbi, pri čemer se lahko začnejo pojavljati vnetja.

vagina, intima | Avtor: Pexels Pexels

Motijo jih tudi obarvanost in prevelike sramne ustnice

Nemalo žensk pa se k tovrstni terapiji zateče tudi zaradi nezadovoljstva zgolj z videzom nožnice. Ni jim všeč obarvanost (spolovilo lahko zaradi povečanega izločanja estrogena postane temnejše), ali pa velikost sramnih ustnic. To je največkrat prirojeno, lahko pa je, kot omenjeno, tudi posledica brazilske depilacije.  

Pri takšnih pacientkah se Drusany Staričeva z dodatnimi pogovori in pregledi prepriča, če bo terapija res odpravila njihove težave ali pa gre zgolj za nečimrnost.

Poseg pomlajevanja nožnice, torej ni namenjen le tistim, ki se že soočajo z uhajanjem urina ter suho nožnico. Terapija je klinično preverjena in primerna za vse ženske, ki želijo dvigniti kvaliteto svojega (tudi spolnega) življenja. 

Večina pacientk potrebuje tri terapije, ki se opravijo enkrat na tri ali štiri tedne. Rezultati so opazni že po prvem postopku, vendar se stanje dodatno izboljšuje v tednih po njem.

Krčne žile Promo Uporabno Kako odstraniti krčne žile in kapilare?
Komentarjev 5
 • Avatar jate
  jate 16:55 02.april 2022.

  povečanje sramnih ustnic??? pa kaj pol imajo pi__o kot opice ....ma ke nagravžno...ni čudno ,da je čedalje več homoseksualcev..

 • Tammy_Khang 11:15 02.april 2022.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎